Annonce
Struer

Hvad skal 40 kunsthistorikere mon på en campingplads?

Kan kunsthistorikere bidrage til udviklingen af en campingplads? Det finder Humlum Fiskerleje & Camping snart ud af. Foto: Morten Bang Larsen

Humlum Fiskerleje & Camping fik fint besøg i den forgangne uge, hvor et hold studerende fra Aarhus kom rullende i bus, og det var ikke for at campere.

Annonce

Humlum: Rikke Lützen-Laursen, der har Humlum Fiskerleje & Camping sammen med sin mand, Lasse, går i denne tid og forbereder sig på den kommende sæson.

De får lavet ny minigolfbane, ny legeplads, ny hoppepude, og så arbejder de også med deres havn, hvor der kommer til at ske en masse. Hvad vender vi tilbage til senere.

Det bliver med andre ord ikke til megen ferie her om vinteren, og da slet ikke i vinterferien. Torsdag formiddag rullede nemlig en hel busfuld gæster ind på pladsen.

Sådan cirka 40 personer, som måske ikke lige umiddelbart lignede de helt store campister, steg ud, og der var da også tale om et hold studerende fra Aarhus Universitet.

- Vi studerer kunsthistorie og skal til at starte et tværfagligt samarbejde med Labland-arkitekterne i vores andet fag, der handler om visuel analyse og metode, fortalte en af dem, 24-årige Mathias Gjerka.

- Arkitektur er en af de store nicher inden for kunsthistorien, supplerede Sarah Kirkegaard, der er 30 år.

Vi arbejder på at få Venøsundfærgen til at sejle som turistbåd. Planen er, at der skal laves en prøvesejlads i pinsen, og tankerne er, at den skal sejle fra Venø til Struer, så herud og så til Oddesund.

Rikke Lützen-Laursen, Humlum Fiskerleje & Camping
For at der kan udvikles, skal der fyldes brændstof på maskinen, og det foregik selvfølgelig i det fri. Foto: Morten Bang Larsen
Annonce

Blankt lærred

Så langt så godt, men undertegnede var på dette tidspunkt stadig et stykke vej fra at kunne forbinde den tråd til en campingplads.

- De skal komme med nogle ideer hertil, og vi har derfor fortalt dem historien om, hvordan vi købte campingpladsen, og hvad vi har af ideer, forklarede Rikke Lützen-Laursen.

De studerende skal over de næste uger komme op med et produkt. De præcise rammer for det havde de dog endnu til gode at høre.

- Vi skal komme ind i det med et blankt lærred, men vi har da en idé om, hvad vi skal. Hvordan kan vi tilføje kreativt til pladsen. Hvad ser vi af muligheder, fortalte Mathias Gjerka.

- Så nu skal vi egentlig bare ud og samle empiri og tage en masse billeder af stedet. Få lidt stemning ind under huden, tilføjede Sarah Kirkegaard, der dog godt kunne aftvinges en umiddelbar mening.

- Det er rigtig, rigtig flot her. Virkelig flot med vandlinjen hernede. Det er stille og roligt, og jeg synes også, det er smukt på en dag som i dag, hvor det egentlig er tåget. Det har virkelig også sin charme.

Annonce

Arbejder på turistbåd

Et af buddene fra de to studerende var, at man kunne ride videre på Nak og æd-bølgen (tv-programmet) - med et tema om at komme mere ud i naturen, måske i shelters.

Et andet var at forsøge sig med, hvordan man kan få mere lyd - for de blev selvfølgelig fortalt om Lydens By - ind på en campingplads.

- Noget med friluftsscene og flere koncerter, eller er det noget helt andet, sagde Mathias Gjerka og forklarede, at de både skal tænke i markedsføring og i konkret indretning af pladsen.

- Vi kan godt lide, at der kommer nye øjne til. Det er altid fedt, og vi kommer jo til at se deres projekter, fortalte Rikke Lützen-Laursen.

Og så som lovet i indledningen tilbage til noget af den udvikling, der allerede er sat i gang på pladsen eller rettere sagt ved havnen.

- Vi arbejder på at få Venøsundfærgen til at sejle som turistbåd. Planen er, at der skal laves en prøvesejlads i pinsen, og tankerne er, at den skal sejle fra Venø til Struer, så herud og så til Oddesund, sagde Rikke Lützen-Laursen.

Annonce
Annonce
Struer

Struer kommer glidende ind i 2021

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Annonce