Annonce
Struer

Hvad skal 40 kunsthistorikere mon på en campingplads?

Kan kunsthistorikere bidrage til udviklingen af en campingplads? Det finder Humlum Fiskerleje & Camping snart ud af. Foto: Morten Bang Larsen

Humlum Fiskerleje & Camping fik fint besøg i den forgangne uge, hvor et hold studerende fra Aarhus kom rullende i bus, og det var ikke for at campere.

Humlum: Rikke Lützen-Laursen, der har Humlum Fiskerleje & Camping sammen med sin mand, Lasse, går i denne tid og forbereder sig på den kommende sæson.

De får lavet ny minigolfbane, ny legeplads, ny hoppepude, og så arbejder de også med deres havn, hvor der kommer til at ske en masse. Hvad vender vi tilbage til senere.

Det bliver med andre ord ikke til megen ferie her om vinteren, og da slet ikke i vinterferien. Torsdag formiddag rullede nemlig en hel busfuld gæster ind på pladsen.

Sådan cirka 40 personer, som måske ikke lige umiddelbart lignede de helt store campister, steg ud, og der var da også tale om et hold studerende fra Aarhus Universitet.

- Vi studerer kunsthistorie og skal til at starte et tværfagligt samarbejde med Labland-arkitekterne i vores andet fag, der handler om visuel analyse og metode, fortalte en af dem, 24-årige Mathias Gjerka.

- Arkitektur er en af de store nicher inden for kunsthistorien, supplerede Sarah Kirkegaard, der er 30 år.

Annonce

Vi arbejder på at få Venøsundfærgen til at sejle som turistbåd. Planen er, at der skal laves en prøvesejlads i pinsen, og tankerne er, at den skal sejle fra Venø til Struer, så herud og så til Oddesund.

Rikke Lützen-Laursen, Humlum Fiskerleje & Camping
For at der kan udvikles, skal der fyldes brændstof på maskinen, og det foregik selvfølgelig i det fri. Foto: Morten Bang Larsen

Blankt lærred

Så langt så godt, men undertegnede var på dette tidspunkt stadig et stykke vej fra at kunne forbinde den tråd til en campingplads.

- De skal komme med nogle ideer hertil, og vi har derfor fortalt dem historien om, hvordan vi købte campingpladsen, og hvad vi har af ideer, forklarede Rikke Lützen-Laursen.

De studerende skal over de næste uger komme op med et produkt. De præcise rammer for det havde de dog endnu til gode at høre.

- Vi skal komme ind i det med et blankt lærred, men vi har da en idé om, hvad vi skal. Hvordan kan vi tilføje kreativt til pladsen. Hvad ser vi af muligheder, fortalte Mathias Gjerka.

- Så nu skal vi egentlig bare ud og samle empiri og tage en masse billeder af stedet. Få lidt stemning ind under huden, tilføjede Sarah Kirkegaard, der dog godt kunne aftvinges en umiddelbar mening.

- Det er rigtig, rigtig flot her. Virkelig flot med vandlinjen hernede. Det er stille og roligt, og jeg synes også, det er smukt på en dag som i dag, hvor det egentlig er tåget. Det har virkelig også sin charme.

Arbejder på turistbåd

Et af buddene fra de to studerende var, at man kunne ride videre på Nak og æd-bølgen (tv-programmet) - med et tema om at komme mere ud i naturen, måske i shelters.

Et andet var at forsøge sig med, hvordan man kan få mere lyd - for de blev selvfølgelig fortalt om Lydens By - ind på en campingplads.

- Noget med friluftsscene og flere koncerter, eller er det noget helt andet, sagde Mathias Gjerka og forklarede, at de både skal tænke i markedsføring og i konkret indretning af pladsen.

- Vi kan godt lide, at der kommer nye øjne til. Det er altid fedt, og vi kommer jo til at se deres projekter, fortalte Rikke Lützen-Laursen.

Og så som lovet i indledningen tilbage til noget af den udvikling, der allerede er sat i gang på pladsen eller rettere sagt ved havnen.

- Vi arbejder på at få Venøsundfærgen til at sejle som turistbåd. Planen er, at der skal laves en prøvesejlads i pinsen, og tankerne er, at den skal sejle fra Venø til Struer, så herud og så til Oddesund, sagde Rikke Lützen-Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce