Annonce
Lemvig

Spørgsmål om alternative behandlere i akut- og sundhedshuset: Hvad med kærlighedsklinikker...

Ved borgermødet arbejdede man i grupper med deltagelse også af politikere og embedsmænd, så alle bidrag er formidlet videre. Foto: Lars Kamstrup
Spørgsmålet om alternative behandlere i det kommende sundhedshus gav aftnens største underholdning

Lemvig: Det var seriøse spørgsmål, der blev behandlet på borgermødet, men det største grin fra salen kommer efter spørgsmålet om, hvad man siger til, at der kan være alternative behandlere i akut- og sundhedshuset.

Den første morskab kom fra salen lige efter spørgsmålet, fordi den sygeplejefaglige chef ved Hospitalsenheden vest, Ida Götke, tydeligvis ikke lige vidste, hvad hun ville svare. Det gav en lang betænkningstid, inden embedsmanden kom med politiker-svaret: Det må vi tage en beslutning om...

Hun kom så dog ind på, at det er en problemstilling, der tydeligvis er en udfordring andre steder, hvor det sundhedsfaglige personale skal tage stilling til det.

- Der er for eksempel akupunktører, der hjælper mange mennesker. Men hvor rummelige er vi over for forskellige alternative behandlere, spurgte hun.

Formanden for Lemvig Kommunes social- og sundhedsudvalg, Gunnar Lisby Kjær (V), var i første omgang mere klar i spyttet, da han var åben over for, at forskellige behandlere kunne leje lokaler i et sundhedshus.

- Jeg mener, det giver god mening, at der ikke kun er et sundhedsfagligt personale i traditionel forstand. Men vi skal naturligvis diskutere med regionen, hvad det er, vi kan acceptere, og jeg er åben over for forskellige behandlere, som jo er liberale erhverv.

Så var Ida Götke kommet sig lidt og kunne ikke lade være med at drille Lemvig-formanden.

- Hvad så med det, man kan kalde for kærlighedsklinikker. Det er jo da i høj grad et liberalt erhverv...

Inden morskaben havde lagt sig i salen, og Gunnar Lisby Kjær fik svaret på den, sagde formanden for regionens udvalg for almen praksis, Annette Roed det, som man nok kan sige var dækkende for panelets indstilling til alternative behandlere i et sundhedshus.

- Der skal være et samarbejde i akut- og sundhedshuset tværfagligt. Det kræver en respekt for hinandens arbejde, hvis det skal give mening, så det vil kræve alternative behandlere med et bevis for, at de er godkendt fagligt, og at man så kan stole på hinanden. Ellers vil det ikke fungere. Det går ikke med hokus-pokus eller woodoo.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce