Annonce
Lemvig

Spørgsmål om alternative behandlere i akut- og sundhedshuset: Hvad med kærlighedsklinikker...

Ved borgermødet arbejdede man i grupper med deltagelse også af politikere og embedsmænd, så alle bidrag er formidlet videre. Foto: Lars Kamstrup
Spørgsmålet om alternative behandlere i det kommende sundhedshus gav aftnens største underholdning

Lemvig: Det var seriøse spørgsmål, der blev behandlet på borgermødet, men det største grin fra salen kommer efter spørgsmålet om, hvad man siger til, at der kan være alternative behandlere i akut- og sundhedshuset.

Den første morskab kom fra salen lige efter spørgsmålet, fordi den sygeplejefaglige chef ved Hospitalsenheden vest, Ida Götke, tydeligvis ikke lige vidste, hvad hun ville svare. Det gav en lang betænkningstid, inden embedsmanden kom med politiker-svaret: Det må vi tage en beslutning om...

Hun kom så dog ind på, at det er en problemstilling, der tydeligvis er en udfordring andre steder, hvor det sundhedsfaglige personale skal tage stilling til det.

- Der er for eksempel akupunktører, der hjælper mange mennesker. Men hvor rummelige er vi over for forskellige alternative behandlere, spurgte hun.

Formanden for Lemvig Kommunes social- og sundhedsudvalg, Gunnar Lisby Kjær (V), var i første omgang mere klar i spyttet, da han var åben over for, at forskellige behandlere kunne leje lokaler i et sundhedshus.

- Jeg mener, det giver god mening, at der ikke kun er et sundhedsfagligt personale i traditionel forstand. Men vi skal naturligvis diskutere med regionen, hvad det er, vi kan acceptere, og jeg er åben over for forskellige behandlere, som jo er liberale erhverv.

Så var Ida Götke kommet sig lidt og kunne ikke lade være med at drille Lemvig-formanden.

- Hvad så med det, man kan kalde for kærlighedsklinikker. Det er jo da i høj grad et liberalt erhverv...

Inden morskaben havde lagt sig i salen, og Gunnar Lisby Kjær fik svaret på den, sagde formanden for regionens udvalg for almen praksis, Annette Roed det, som man nok kan sige var dækkende for panelets indstilling til alternative behandlere i et sundhedshus.

- Der skal være et samarbejde i akut- og sundhedshuset tværfagligt. Det kræver en respekt for hinandens arbejde, hvis det skal give mening, så det vil kræve alternative behandlere med et bevis for, at de er godkendt fagligt, og at man så kan stole på hinanden. Ellers vil det ikke fungere. Det går ikke med hokus-pokus eller woodoo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce