Annonce
Debat

Hvad har Holstebro egentlig gjort for oplandet?

Er borgmesteren kun interesseret i Holstebro by? Arkivfoto: Morten Stricker

Læserbrev: Af Sven Erik Sørensen, Strandvejen 6, Handbjerg:

For cirka to år siden var borgmesteren for Holstebro by på Handbjerg Marina, hvor jeg gjorde ham opmærksom på de kritisable forhold på Strandvejen i Handbjerg i svinget umiddelbart nord for jernbaneoverkørslen, hvor fodgænger og cyklister skal ud på kørebanen mellem mange biler, idet der på strækningen hverken er fortov eller cykelsti.

Han bad mig sende en mail om forholdene på stedet, hvilket jeg gjorde. Nogenlunde samtidig sendte Handbjerg Borgerforening ligeledes en skrivelse, hvor de gjorde opmærksom på forholdene på Strandvejen.

Annonce

Det, som kommunen har gjort efterfølgende, er at opsætte en advarselstavle med undertekst “fodgænger på kørebanen”. Vi havde nok ventet lidt mere for at skabe mere tryghed på stedet.

I samme mail gjorde jeg opmærksom på, at hver anden lysstander på Strandvejen bliver slukket klokken 20.30, hvorefter der er mørke felter mellem standerne, og det skaber utryghed for borgerne. Lysstanderen, der står i svinget, hvor der hverken er fortov eller cykelsti, står midt mellem nogle træer, således at lyset ikke når ned til kørebanen, men bliver tilbageholdt af træerne, der ligeledes hænger ud over kørebanen til stor gene for høje køretøjer.

Det, som kommunen har gjort efterfølgende, er at opsætte en advarselstavle med undertekst “fodgænger på kørebanen”. Vi havde nok ventet lidt mere for at skabe mere tryghed på stedet.


Jeg påpegede flere andre kritisable forhold i Handbjerg og Vinderup, men der er heller ikke sket noget for at udbedre disse forhold.

Jeg skrev et læserbrev, der blev bragt i Holstebro Dagblad, om de kritisable forhold her i Handbjerg. Læserbrevet blev også sendt til Holstebro Kommune, der svarede, at borgmesteren var på ferie, men han ville svare, når han kom tilbage. Jeg har endnu ikke fået svar, men han er måske endnu på sommerferie?

Læserbrevet havde jeg ikke givet nogen overskrift, men Holstebro Dagblad havde lavet en overskrift: “ Hvad har Holstebro egentlig gjort for Handbjerg” Dette læserbrev kunne jo få overskriften “ Hvad har Holstebro egentlig gjort for oplandet”, idet jeg har opfattelsen af, at også mange andre steder i oplandet kniber det med, at få noget af Holstebro Kommune.

Borgmester Østerby er ikke en dum mand. Han ved, hvor der er mange stemmer at hente til det kommende kommunalvalg, og det er jo ikke i Handbjerg. Han lefler for Holstebro bys borgere, der har fortov og cykelstier og gode og trygge forhold blandt andet på Alstrupvej, hvor der er anlagt cykelsti og fortov på begge sider af kørebanen i en strækning på cirka fire kilometer med en tre rækker fortovsfliser og en bred cykelsti. I Handbjerg beder vi bare om et fortov med to rækker fliser på en side af kørebanen. Der er helt sikkert mere trafik på Strandvejen i Handbjerg, end der er på Alstrupvej i Holstebro.

Jeg kan godt forstå, at der er mange byggegrunde i Handbjerg, der ikke bliver solgt. Når køberne bliver klar over, at børnene for at komme til skolebussen skal ud på kørebanen mellem cyklister og biler for at komme hen til skolebussen, der holder på Strandvejen tæt på Struervej på den anden side af jernbaneoverskæringen.

Jeg ved, at Vinderups tidligere borgmester, Holger Hedegård, altid gennemlæste alle henvendelser til kommunen, der drejede sig om borgernes tryghed og velvære, og at han bagefter har fulgt det op til alles tilfredshed. Man sidder ligefrem og tænker på, om det kunne være en ide at få lavet små kommuner igen, således at også borgere udenfor Holstebro by kunne blive glad for at bo i kommunen.

Annonce
Holstebro

Når Jette er på arbejde er mundbindet frivilligt, men når hun skal handle i selvsamme butik, skal hun tage det på

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Sosu-elever frustrerede over fraværs-regler: Ikke fair, at vi kan blive smidt ud for fravær, vi ikke selv kan gøre for

Sport For abonnenter

Næsten alt var til salg da Bjarne åbnede dørene til værkstedet: Et slaraffenland for folk med benzin i blodet

Struer

Nu går slutspurten ind - en ny centerleder skal på plads, og feltet ser godt ud: - Jeg er optimist

Holstebro

VIDEO - det er fuldstændig vildt: Samme gymnasium gik hjem med guld, sølv og bronze

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Erhverv For abonnenter

Henrik fik en meget stor overraskelse, da han skulle redde firmaet: - Vi sidder på en skattekiste af klassisk dansk design

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Holstebro

Video: Pernille er tre lektioner fra at blive smidt ud af Sosu-skolen - hvad er der lige gået galt?

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Holstebro

Lange straffe til tyve: Kastede fire kilo tungt elektronik på patruljevogn i høj fart

Annonce