Annonce
Kultur

Hvad der begyndte som Simone og Sofies hovedopgave, bliver nu til Vestjyllands første hjemsted for standup

Det handler om at få aktiveret kulturlivet på en anderledes måde, siger Sofie Kloster (til højre) og Simone Guldhammer om deres nye klub, der er blevet til trods corona-udfordringen. Men nu må de åbne, og 70 billetter er til salg. De elsker at le, men publikum kommer nu ikke til at se dem på scenen, siger de. Foto: Morten Stricker
Vi kan ikke garantere, at alt bliver sjovt, men dette projekt er mere end hovedopgaven, siger duo, der på få måneder har skabt en forening og klub.

Holstebro: Simone Guldhammers telefon ringede en dag. I den anden ende var studiekammeraten Sofie Kloster.

"Jeg har fået en megafed idé", siger Sofie.

"Det er sjovt, du siger det," lød Simones svar.

Annonce

Simone Guldhammer havde nemlig gået med lignende tanker. At lave en "comedy club" - et sted for komikere, både de erfarne og opkomlingene.

I begyndelsen var idéen kun tiltænkt tegnebrættet; nærmere bestemt deres hovedopgave som serviceøkonomer hos Erhvervsakademi Midtvest i Holstebro.

Simone Guldhammer har været i praktik hos spillestedet Fermaten i Herning, hvor hun havde lidt med komikerne at gøre og havde derfor kontakter ind i miljøet. Og i slutning af sidste år tog opgaven pludselig både fart og en ny form, da duoen kom på, at opgaven måske kunne blive til mere end bare det.

Og det gør den. På torsdag den 13. maj åbner dørene til den nye comedy club.


Vi er gået ind i dette projekt med nul kroner, og det har vist sig, at det faktisk godt kan lade sig gøre - også at få det hele op at stå på to måneder. Det er da ret nervepirrende - men også spændende.

Sofie Kloster og Simone Guldhammer.


- Vi kalder det for Open Mic - altså en øveplads for komikere, der har lyst til at afprøve talentet. Når man skal opleve komik, er det typisk som del af en større bytur, hvor man ser en Christian Fuhlendorff i Musikteatret - frem for en hyggelig aften. Eller også skal man til storbyer som Aalborg, Aarhus, Odense og København for at finde en comedy club. Det kan nok virke overvældende for nye komikere at skulle tage til større byer for at prøve sig af. Nu får de muligheden i Vestjylland, siger duoen.

Husk den fede attitude

Til torsdagens show har de lagt et fast program, hvor standupper Jacob Wilson er hovednavnet. Ellers er det tanken at blande nybegyndere med rutinerede kræfter.

- Vi kan jo ikke garantere, at alle er sjove, men hver gang vil der være en vært, som kan støtte, siger Simone Guldhammer.

- Humor er jo individuelt, og vi kan kun opfordre folk til at have en fed attitude og bakke op - også hvis nogen skulle gå i stå, tilføjer Sofie Kloster.

De har foreløbigt planlagt tre aftener, men tankerne kredser også om at lave workshops, der skal hjælpe folk med lyst til at stå på en scene.

- Vi er gået ind i dette projekt med nul kroner, og det har vist sig, at det faktisk godt kan lade sig gøre - også at få det hele op at stå på to måneder. Det er da ret nervepirrende - men også spændende, siger Sofie og Simone.

Sjove aftner

Comedy Divisionen, som Simone og Sofie har døbt foreningen, planlægger i første omgang tre aftner med komik. Det foregår i Subhusets lokaler på Slagteriet i Holstebro:

Den 13. maj, klokken 19.

Den 16. juni, klokken 19.

Den 8. juli, klokken 19.

Man kan læse mere på Facebook-siden Comedy Divisionen Holstebro.

Subhuset på Slagteriet, hvor 25-årige Sofie Kloster, der kommer fra Holstebro, og Simone Guldhammer, 26 år og fra Herning, her sidder, er et sted for unge. - Men vi vil gerne omfavne mange aldersgrupper. Humor er for alle. Derfor har vi planlagt at få en standupper på plus-60 år til at optræde, siger de. Foto: Morten Stricker
Annonce
Holstebro

Ronnie er frifundet for at holde corona-fest: - Det er lige før, jeg skal have bestilt et banner, jeg kan hænge op

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant har uventet været lukket i over to måneder: Det har været lidt trist at se bilerne strømme til

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Filmfestival kommer til byen: Det er vigtigt, at der er noget for alle

Holstebro

Lufthavn skal igen have flere penge: Vi gør det for erhvervslivet

Holstebro

De vil begge lede deres partier, men de deltager ikke i budgetforhandlingerne

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Kultur

Det er ikke uden grund hun er småstresset: Tre koncerter på tre dage i 18b

Holstebro

Udlært i juni - åbner egen salon i september

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Struer

Hent aftensmaden i skoven: Sådan sanker du bær

Sport For abonnenter

Selvmål, brændt straffespark og 0 point: En fødselsdag lige til skraldespanden

Sport

Bramming ude af aftenens kamp i Lissabon

Annonce