Annonce
Lemvig

Ejendomsmæglerne har fået travlt: Hussalget går opad i en stejl kurve

Der er blevet rift om de lokale sommerhuse. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Salget af sommerhuse er fordoblet på tre år - men også antallet af solgte boliger bliver handlet i stor stil lige nu
Annonce

Lemvig: Ejendomsmæglerne i Lemvig Kommune har fået travlt. Både salget af sommerhuse og almindelige hushandler er steget voldsomt de senere år. Det viser nye opgørelser, som Boligsiden.dk har foretaget.

Sommerhussalget er nærmest eksploderet og gør, at Lemvig Kommune er det sted i landet, hvor salget er vokset mest. Mens salget på landsplan er steget med 40 procent de seneste tre år, så er salget i Lemvig Kommune steget med 100 procent.

- Sommerhussalget går intet mindre end forrygende, og det er altså ikke kun de klassiske sommerhusområder, der vinder frem. Køberne har fået smag for at købe billige sommerhuse, og det har ført til store stigninger i handelsaktiviteten i kommuner som Lemvig, Slagelse, Guldborgsund, Lolland og Ringkøbing-Skjern, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Hun vurderer, at det blandt andet er sidste års fantastiske sommer, der har gjort sommerhuse over hele landet til en eftertragtet handelsvare tillige med klimadebatten, der får folk til at fravælge lange flyrejser til syden.

Det flotte salg af sommerhuse i første halvår af 2019 er fortsat ind i andet halvår, idet nye handelstal fra Boligsiden viser, at der på landsplan er solgt godt 100 sommerhuse mere i juli end i juli sidste år.

Sommerhussalget

I disse kommuner er salget steget mest i forhold til første halvår 2016:

Lemvig: 100 procent

Slagelse: 80 procent

Guldborgsund: 73 procent

Lolland: 68 procent

Ringkøbing-Skjern: 65 procent

Kilde: boligsiden.dk

Annonce

Hushandler

En tilsvarende undersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at antallet af generelle hushandler også er steget betragteligt. I årets første syv måneder er antallet af hushandler steget i 58 af landets kommuner sammenlignet med samme periode sidste år, og også her er Lemvig Kommune med i top.

- 2018 var et rigtig godt år, men vi forventer, at 2019 bliver det bedste år i dette årti målt på antallet af hushandler. Konjunkturen, den høje beskæftigelse og den fortsatte lave rente er med andre ord med til at sætte skub i handlerne, siger Birgit Daetz.

Det er særligt i Jylland, at antallet af bolighandler går frem. Blandt andet står Hedensted Kommune for den største procentvise stigning, i det der her er sket en fremgang på 41 procent i antallet af afsluttede bolighandler, men også Ærø, Lemvig og Jammerbugt kommuner står for en procentvis høj fremgang. I Lemvig er fremgangen på 28,6 procent fra 2018 til 2019. Det er en procentvis stigning, der langt overgår nabokommunerne Struer (20,2 procent), Holstebro (4,2 procent) og Ringkøbing-Skjern kommune (8,4 procent).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce