Annonce
Erhverv

Hussains telefon-idé blev lynhurtigt finansieret: Her er hans svar på de kritiske røster

Hussain Adel, der har opfundet et intelligent batteri, som "klat-lader" telefonen, tolerer kun overophedning og over 100 procent, når han taler om sig selv: - Nu, hvor finansieringen er på plads, er det, jeg skal give 200 procent af mig selv til dette projekt, siger han. Foto: Palle Hyldahl Brændsgaard
For Hussain Adel handler hans opfindelse lige så meget om et budskab, som det gør om selve produktet - et batteri, der giver telefonen længere levetid.

Holstebro: I aften- og nattetimerne arbejder Hussain Adel for Siemens. I dagtimerne er han iværksætter med kontor hos Nupark.

- Jeg forsøger at holde de to verdener adskilt, siger han og ler.

For i sidste uge smeltede verdenerne sammen.

Annonce

- Der gik en halv time, så vidste hele fabrikken det. 'Hvordan ved I det,' spurgte jeg dem, for Siemens ligger i Aalborg, og jeg bor i Holstebro. 'Vi scroller bare ned,' svarede de.

Det skyldes, at Hussain Adel i sidste uge fortalte om sin idé, Clou - et batteri til telefonen, som sørger for, at telefonen ikke bliver overophedet eller helt afladet eller fuldt opladet, og derfor vil kunne få en betragtelig længere levetid. Og så gik det stærkt.

Han søgte en slut-finansiering på 25.000 kroner via hjemmesiden Kickstarter, hvor investorer til gengæld modtager hans opfindelse. I skrivende stund resterer der 23 dage af indsamlingen, men målet blev nået efter knap fire dage. I øjeblikket er der tikket 33.766 kroner ind.

- Det er jeg rigtig, rigtig glad. Det er lokalsamfundet, der har fået det her til at ske. Jeg ved godt, at i forhold til andre projekter på Kickstarter, havde jeg et lavt mål, men jeg har heller ikke kunnet bruge den samme mængde penge på promovering og synlighed. Så Clou har klaret sig megagodt i forhold til mit budget, siger Hussain Adel.

Købt i Bangladesh

Kigger han på køberne, viser det navne fra Australien, USA, Bangladesh, Pakistan, Indien og Thailand. Men det er hovedsageligt i det område, hvor produktet er lavet og udviklet - Holstebro og Struer - at støtten er kommet fra.


I sidste ende ved jeg godt, at det her er noget, jeg kommer til at tabe penge på, men det er lige meget, for jeg har fået sat gang i debatten om bæredygtighed, hvilket var mit mål.

Hussain Adel, iværksætter.


- Jeg takker virkelig de mange søde og gode mennesker i lokalsamfundet for deres hjælp samt for at støtte op om min tankegang, siger Hussain Adel, der også roser Nupark-direktør Allan Hedegård for hans støtte og hjælp med iværksætter-drømmen.

- I sidste ende ved jeg godt, at det her er noget, jeg kommer til at tabe penge på, men det er lige meget, for jeg har fået sat gang i debatten om bæredygtighed, hvilket var mit mål, tilføjer iværksætteren.

Hussain Adel mener, at alt for få mennesker ved, at en telefons batteri har bedst af at blive holdt på mellem 20 og 80 procent. Hans budskab er kommet vidt omkring. Alene Dagbladets Facebook-opslag er nået ud til mere end en kvart million mennesker.

Kommentarerne har hovedpersonen også set. De mange positive - men også den negative kritik, der især går på, at mobilproducenter nu i deres software tager højde for, at et batteri ikke helt skal aflades eller lades fuldt op - og at Hussains opfindelse dermed er overflødig.

- Jeg har lavet mine lektier og lavet 50 problemstillinger. Jeg var forberedt på alt det, jeg har hørt, og mit svar er simpelthen: Man kan ikke sige software uden at bruge hardware. Når min telefon ryger ned på 20 eller 19 procent, hvor hjælper software så, når man ikke har en oplader? Bruger man "fast charging" (hurtig opladning, red.), presses batteriet også. Det tager Clou også højde for. Mit budskab er bare, at man bør tage sig af sin mobiltelefon, fordi den er så dyr. Min idé redder ikke verden, men forlænger den, siger Hussain Adel.

Det lille batteri, kaldet Clou, der her ses på en telefon, er ifølge Hussain Adel baseret på ”green charge” - en teknologi, som oplader telefonen på præcis det rigtige tidspunkt, så batteriniveauet holder sig mellem 20 og 80 procent, som det har bedst af. Hans virksomhed Reload World holder til i Nupark. Pressefoto: Reload World
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce