Annonce
Navne

Husker du Christopher, bomuldshunden der løb væk?

Christopher har det rigtigt godt i dag og skal forhåbentlig have en mindre dramatisk jul i år end sidste år. Privatfoto
Sidste år i december fulgte mange læsere med, da en lille bomuldshund ved navn Christopher løb væk under et besøg i Holstebro. Christophers ejer ledte i ti dage efter sin hund, inden det endte som et juleeventyr bør.

Holstebro/Herning: Det kunne næsten have været manuskriptet til en Disney Julefilm.

Og hvis bomuldshunden Christopher kunne tale, som hunde i Disneyfilm jo kan, ville vi sikkert have kunne få mange spændende historier fra de dage, hvor han var på fri fod og hjemløs i Holstebro og omegn.

Men nu er det her jo det virkelige liv, så hans ejer, 47-årige Karina Østergaard fra Herning, taler for dem begge, når hun siger, at hun og Christopher glæder sig til en meget mere stille og rolig jul i år end sidste år - i hinandens selskab.

Den 9. december 2018 besøgte Karina Østergaard venner på Majblomsten i Holstebro. Hun havde naturligvis Christopher med.

Ved et uheld blev hunden lukket ud under beøsget, og da han - ifølge sin ejer - er lidt følsom og sky, må noget have skræmt ham, for pludselig var han over alle bjerge, og enhver dyreejers mareridt var begyndt for Karina.

Karina, der er social- og sundhedspædagog, havde en del afspadsering til gode, og den fik hun lov til at indløse, hvorefter hun belavede sig på at overnatte i sin bil i Holstebro, mens hun ledte efter sin hund.

Hun kontaktede Dagbladet, og vi skrev en lille artikel om forløbet.

Annonce
Karina Østergaard med sin bedste hundeven, Christopher. Privatfoto

De gode gerninger

Dermed blev en kæde af gode gerninger kickstartet.

Alt det, der hører hjemme i et rigtigt juleeventyr med gode mennesker.

- Her i den mørke tid i 2019 tænker jeg på min tid i Holstebro, hvor jeg mødte så utroligt mange søde mennesker, der hjalp mig. Det vil jeg huske for evigt, siger Karina Østergaard.

Folk hjalp hende med at lede og organiserede eftersøgninger. De skrev på Facebook og sms'ede hende, når Christopher var blevet set. Et ægtepar lukkede deres hjem op for hende i to nætter, og en anden kvinde, som Karina fik et nært og fortroligt forhold til, tilbød hende husly resten af tiden.

Den 19. december - ti dage efter Christopher var løbet væk - endte historien lykkeligt. I en have i Ålykke fandt Karina endelig sin Christopher igen.

- De første to nætter rendte han lidt til og fra sengen og kunne ikke finde ro, men om dagen sov han seks timer i træk. Jeg sov nærmest også julen væk, så udmattet var jeg, fortæller Karina.

Gave nok at være sammen

I foråret blev hun opereret i skulderen og måtte holde sengen et stykke tid - og bomuldshunden veg ikke fra hendes side. I juli fik Christopher en diskusprolaps og måtte tilbringe fire dage på Varde Dyrehospital.

- Det var tilsyneladende hårdere for ham psykisk end de ti dage, han var på egen hånd i Holstebro, vurderer Karina Østergaard.

Nu er de begge ovenpå igen.

Julen 2019 skal holdes sammen med Karinas far, og der skal "bare hygges alle juledagene". Christopher mangler ikke noget, mener Karina, men han får nok et ben fra slagteren (fyldt med leverpostej og så en tur i fryseren med det) i julegave.

- Det er en gave i sig selv, at vi har hinanden i december i år, mener Karina Østergaard, der ikke har planer om at lade Christopher ude af syne denne december.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce