Annonce
Holstebro

Husk den gratis influenzavaccination

Holstebro: Det er ikke bare julen, der står for døren - også influenzasæsonen er på vej, men man kan stadig nå at blive vaccineret på Holstebro Løveapotek, hvis man er fyldt 65 år, er førtidspensionist, lider af visse kroniske sygdomme eller er gravid.

Sidste chance for at blive vaccineret er 15. januar.

- I år har Holstebro Løveapotek for første gang tilbudt borgerne i byen gratis influenza-vaccination. Borgerne i Holstebro har taget godt imod apotekets tilbud om vaccination, og mange fortæller, at det er nemt at komme ind, når de alligevel har et ærinde på apoteket. Der er på nuværende tidspunkt vaccineret over 700 personer på Holstebro Løveapotek, fortæller apoteker Birgitte Nørskov Pedersen.

Og det er ved at være sidste udkald, hvis man vil være beskyttet. Influenzaen topper typisk et sted mellem uge 4 og 8, viser tallene fra de sidste seks influenzasæsoner. Vaccinen virker efter to-tre uger, og virkningen holder i omkring et halvt år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce