Annonce
Navne

Hun vil stoppe svindlerne allerede i fordøren

Fredag den 29. april fylder direktør i Erhvervsstyrelsen Katrine Winding 50 år. Her er hun på et myndighedspressemøde om krigen i Ukraine og konsekvenserne for danske virksomheder fredag den 11. marts 2022. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Fredag den 29. april fylder direktør i Erhvervsstyrelsen Katrine Winding 50 år.

50: På femte år sidder hun i spidsen for Erhvervsstyrelsen, hvor hun har som erklæret mål at gøre livet surt for svindlere, der begår økonomisk kriminalitet.

Katrine Winding har blandt andet også haft sin sag for under coronakrisen, hvor hun har tonet frem på skærmen til flere pressemøder, når der har været nyt om restriktioner og hjælpepakker.

Fredag den 29. april fylder direktør for Erhvervsstyrelsen Katrine Winding 50 år.

Annonce

- Det bliver uden tvivl en spændende og udfordrende tid, jeg kan se frem til, sagde hun, da hun 1. november 2017 indtog posten som direktør. Det skulle vise sig, at hun fik ret.

Omkring to et halvt år senere brød coronapandemien løs, og Erhvervsstyrelsen blev central for udbetaling af hjælpepakker til danske virksomheder i perioder med nedlukning af samfundet.

Det blev også styrelsens opgave at finde frem til misbrug af coronahjælpepakkerne.

Netop svindlen er en af Katrine Windings fokusområder i styrelsen. Da hun tiltrådte som direktør, kunne hun konstatere, at der var for meget rod og sjusk i indberetningerne og for let adgang for svindlere. Det fortalte hun i et interview med finans.dk i 2019.

Det handler om at få stoppet virksomheder, som har tænkt sig at snyde, inden de kommer i gang. Simpelthen stoppe dem ved fordøren.

- Vi har været rigtigt dygtige til at gøre det let at drive virksomhed, men vi skulle trykke hårdere på speederen i forhold til at sikre, at der var orden i penalhuset – at der var styr på kontrol og tilsyn af virksomhederne, så det ikke bliver udnyttet, lød det.

Under Katrine Windings ledelse har Erhvervsstyrelsen blandt andet fået et nyt it-system, som skal gøre det lettere at opspore stråmænd og fiktive regnskaber.

- Det handler om at få stoppet virksomheder, som har tænkt sig at snyde, inden de kommer i gang. Simpelthen stoppe dem ved fordøren, sagde hun til Børsen i 2021.

Katrine Winding er født i Esbjerg og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Hun er gift og har tre sønner.

Hun har tidligere været specialkonsulent i Erhvervsministeriet, kontorchef i Erhvervs- og Byggestyrelsen og siden i Erhvervsministeriet.

Fra 2014-2017 var hun vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, inden hun blev direktør i 2017.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Fire dages arbejdsuger udbredes stadig mere i det små

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce