Annonce
Erhverv

Hun skal få virksomhederne til at stå stærkt online

Anne Sofie Bak flytter tilbage til Struer for at blive handlekraftig facilitator med base i BusinessPark Struer. Foto: Anders Trærup
Anne Sofie Bak flytter tilbage til Struer med sin familie for til april at begynde som handlekraftig facilitator til gavn for virksomhederne i Struer Kommune
Annonce

Struer: 1. april begynder 29-årige Anne Sofie Bak som handlekraftig facilitator med base i BusinessPark Struer.

Der er tale om en treårig projektansættelse, som er skabt i et samarbejde mellem businessparken og Struer Kommune, og opgaven, som den er beskrevet i stillingsopslaget, lyder på at få virksomhederne i Struer Kommune til at stå stærkt online.

- Jeg skal ud og snakke med nogle mennesker i byen, have fat i de virksomheder, der er, og finde ud af, hvad der er for problemstillinger og muligheder, forklarer Anne Sofie Bak og fortsætter:

- Hvad gør man, og hvad gør man ikke. Jeg skal prøve at finde ud af, hvordan vi griber fat i det her digitalisering, og det handler rigtig meget om netværk.

Anne Sofie Bak bor lige nu i Silkeborg med sin kæreste, Simon Knudsen, men de kommer begge oprindelig fra Struer. Lige nu arbejder hun som marketingkoordinator i virksomheden Maki, der er distributør inden for legetøj, og hun har tidligere været hos LEGO, hvor hun arbejdede med produktudvikling.

Vi vil hjem til vores rødder.

Anne Sofie Bak, tilbageflytter, Struer

Annonce

Hjem til rødderne

Parret, der har en søn på et år, har nu valgt at vende næsen hjemad igen.

- Vi vil hjem til vores rødder, fortæller Anne Sofie Bak:

- I at vi er blevet forældre, har vi fået skiftet lidt om i vores værdier, og så har vi bare en forkærlighed for byen her, hvor vi har vores familier, venner og bekendte.

Da beslutningen om at vende hjem var truffet, var næste skridt så en tur ind på Jobindeks.

- Og så var der jo faktisk noget, siger Anne Sofie Bak med henvisning til stillingen som handlekraftig facilitator.

- Jeg synes virkelig, det er en spændende stilling, hvor jeg tror på, jeg kan komme til at sætte min personlighed og mine kompetencer ret meget i spil. Det er noget, hvor jeg virkelig kan have mig selv med, og det giver mening, for det er et job, der også er en hjælp til området og virksomhederne.

- Det, vi kan se, er, at mange er kørt fast i den digitale transformation, der er i gang lige nu, forklarer Søren Johansen, som er direktør i BusinessPark Struer.

- Specielt omkring, hvordan man er til stede som virksomhed eller butik helt generelt online.

Annonce

Den rigtige retning

Det handler blandt andet om, hvordan man får sine budskaber ud og sin kommunikation omkring, hvad man kan, og det produkt, man har at sælge.

- Anne skal ikke ud og hjælpe en virksomhed med at omstille sig til robotteknologi for eksempel. Hun skal ud og lytte til, hvad det er for problemstillinger, der er i blandt andet detailhandlen omkring det at få sit budskab ud, fortæller Søren Johansen.

Anne Sofie Bak skal så at sige gå ind i det som en neutral person, der skal hjælpe med at lægge en strategi og følge op, men ikke udføre selve arbejdet. Hun er ikke rådgiver, men facilitator.

Altså grundlæggende være med til at finde ud, hvad de forskellige virksomheder har brug for hjælp til og så få dem guidet i den retning.

- Anne skal ind og se på, hvordan vi kan lave noget på tværs og nogle aktiviteter her i huset og generelt i kommunen, som fremmer, at virksomhederne kan komme til at stå stærkere, siger Søren Johansen.

Annonce

Forbindelserne

For hovedpersonen selv handler det om at sætte forbindelser op mellem dem, der har behovet, og dem, der kan dække behovet, men:

- Man kan ikke finde en løsning på noget, man ikke kender problemet på, så det handler meget om at komme ud og finde ud af, hvad der egentlig er af muligheder. Hvordan ser det ud? Er der fællestræk ved flere virksomheder, og hvor starter vi henne for at kunne forbinde brikkerne med dem, der så kan hjælpe med at løse opgaverne?

- Det er en erhvervsservice, der bliver ydet fra vores og Struer Kommunes side til virksomhederne i hele kommunen, supplerer Søren Johansen:

- Opgaven er, at virksomhederne skal stå bedre og stærkere digitalt, men vi har ikke lagt vejen derhen. Den skal Anne selv være med til at lægge.

- Noget af det, der kan gøre en forskel, er, hvis dem, der bor i Struer Kommune, handler i Struer Kommune, men de skal jo vide, hvad der egentlig er, og det ved man kun, hvis man bliver mødt med det, hvor man er, og det er på telefonen, siger Anne Sofie Bak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kamp skifter til dansk tophold

Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce