Annonce
Lemvig

Anna Kirstine fik hæder og 2000 kroner for sin indsats: - Det er meget fortjent

Formanden for social- og sundhedsudvalget overrækker Handicap Prisen 2019 til Anna Kirstine Præstholm. Prisen består af et diplom, 2000 kroner og en buket blomster. Foto: Lars Kamstrup
Anna Kirstine Præstholm blev hyldet med Handicap Prisen i byrådsalen

Lemvig: "For denne aktive dame må døgnet have mere end 24 timer".

Sådan skrev Birthe Vendelbo, da hun indstillede Anna Kirstine Præstholm til Handicap Prisen 2019, og den indstilling fulgte Handicaprådet, da det valgte hende som prismodtager for hendes frivillige arbejde i Solsikkerne, Autismeforeningen og Dansk Handicaporganisation.

Prisen blev overrakt i byrådsalen på rådhuset af formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær (V).

- Anne Kirstine Præstholms frivillige arbejde spænder vidt i form af det brugernære arbejde og det organisatoriske og administrative arbejde, så det er meget fortjent, du får prisen, som en stor anerkendelse af din flotte indsats, sagde Gunnar Lisby Kjær, da han begrundede, hvorfor hun var valgt.

Han fortalte, Anna Kirstine Præstholm er en ildsjæl, der med stort engagement og ildhu brænder for opgaven, og hvor alle, der kender hende, tydeligt mærker, at hun elsker at omgås brugerne i Solsikkerne

- Hun er altid meget tjenstvillig, hjælpsom og omsorgsfuld, og hun har blandt andet på grund af disse personlige egenskaber for længst vundet brugerne hjerter i Solsikkerne, sagde han.

Et pænt antal brugere, frivillige og andre fra Solsikkerne havde taget til byrådssalen for at være med til at hædre Anna Kirstine Præstholm på en aften, som hun normalt ville have brugt i Solsikkegården. Men det blev så en af de få, hvor hun ikke var der.

Formanden for handicaporganisationerne i Lemvig Kommune, Anne Kirstine Leth, benyttede lejligheden til at hylde Anna Kirstine Præstholm for netop at arbejde med det sociale samvær for de handicappede i Solsikkegården.

- For mange handicappede føler sig ensomme, og de vil gerne være aktive i et socialt fællesskab, som det sker i Solsikkerne. Det er trist for forældre at se et barn ikke være med i et fællesskab og være sammen med andre. Det bør der arbejdes på. Lærere, pædagoger og foreninger kunne lære mere om de handicappedes situation, opfordrede hun i sin tale.

Til slut fortalte formanden for den lokale afdeling af Kristendemokraterne om Anna Kirstine Præstholms store arbejde også på det politiske plan.

Annonce
Også formanden for handicaporganisationerne i Lemvig Kommune, Anne Kirstine Leth, hyldede Anna Kirstine Præstholm. Foto: Lars Kamstrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce