Annonce
Lemvig

Anna Kirstine fik hæder og 2000 kroner for sin indsats: - Det er meget fortjent

Formanden for social- og sundhedsudvalget overrækker Handicap Prisen 2019 til Anna Kirstine Præstholm. Prisen består af et diplom, 2000 kroner og en buket blomster. Foto: Lars Kamstrup
Anna Kirstine Præstholm blev hyldet med Handicap Prisen i byrådsalen

Lemvig: "For denne aktive dame må døgnet have mere end 24 timer".

Sådan skrev Birthe Vendelbo, da hun indstillede Anna Kirstine Præstholm til Handicap Prisen 2019, og den indstilling fulgte Handicaprådet, da det valgte hende som prismodtager for hendes frivillige arbejde i Solsikkerne, Autismeforeningen og Dansk Handicaporganisation.

Prisen blev overrakt i byrådsalen på rådhuset af formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær (V).

- Anne Kirstine Præstholms frivillige arbejde spænder vidt i form af det brugernære arbejde og det organisatoriske og administrative arbejde, så det er meget fortjent, du får prisen, som en stor anerkendelse af din flotte indsats, sagde Gunnar Lisby Kjær, da han begrundede, hvorfor hun var valgt.

Han fortalte, Anna Kirstine Præstholm er en ildsjæl, der med stort engagement og ildhu brænder for opgaven, og hvor alle, der kender hende, tydeligt mærker, at hun elsker at omgås brugerne i Solsikkerne

- Hun er altid meget tjenstvillig, hjælpsom og omsorgsfuld, og hun har blandt andet på grund af disse personlige egenskaber for længst vundet brugerne hjerter i Solsikkerne, sagde han.

Et pænt antal brugere, frivillige og andre fra Solsikkerne havde taget til byrådssalen for at være med til at hædre Anna Kirstine Præstholm på en aften, som hun normalt ville have brugt i Solsikkegården. Men det blev så en af de få, hvor hun ikke var der.

Formanden for handicaporganisationerne i Lemvig Kommune, Anne Kirstine Leth, benyttede lejligheden til at hylde Anna Kirstine Præstholm for netop at arbejde med det sociale samvær for de handicappede i Solsikkegården.

- For mange handicappede føler sig ensomme, og de vil gerne være aktive i et socialt fællesskab, som det sker i Solsikkerne. Det er trist for forældre at se et barn ikke være med i et fællesskab og være sammen med andre. Det bør der arbejdes på. Lærere, pædagoger og foreninger kunne lære mere om de handicappedes situation, opfordrede hun i sin tale.

Til slut fortalte formanden for den lokale afdeling af Kristendemokraterne om Anna Kirstine Præstholms store arbejde også på det politiske plan.

Annonce
Også formanden for handicaporganisationerne i Lemvig Kommune, Anne Kirstine Leth, hyldede Anna Kirstine Præstholm. Foto: Lars Kamstrup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];