Annonce
Lemvig

Anna Kirstine fik hæder og 2000 kroner for sin indsats: - Det er meget fortjent

Formanden for social- og sundhedsudvalget overrækker Handicap Prisen 2019 til Anna Kirstine Præstholm. Prisen består af et diplom, 2000 kroner og en buket blomster. Foto: Lars Kamstrup
Anna Kirstine Præstholm blev hyldet med Handicap Prisen i byrådsalen
Annonce

Lemvig: "For denne aktive dame må døgnet have mere end 24 timer".

Sådan skrev Birthe Vendelbo, da hun indstillede Anna Kirstine Præstholm til Handicap Prisen 2019, og den indstilling fulgte Handicaprådet, da det valgte hende som prismodtager for hendes frivillige arbejde i Solsikkerne, Autismeforeningen og Dansk Handicaporganisation.

Prisen blev overrakt i byrådsalen på rådhuset af formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær (V).

- Anne Kirstine Præstholms frivillige arbejde spænder vidt i form af det brugernære arbejde og det organisatoriske og administrative arbejde, så det er meget fortjent, du får prisen, som en stor anerkendelse af din flotte indsats, sagde Gunnar Lisby Kjær, da han begrundede, hvorfor hun var valgt.

Han fortalte, Anna Kirstine Præstholm er en ildsjæl, der med stort engagement og ildhu brænder for opgaven, og hvor alle, der kender hende, tydeligt mærker, at hun elsker at omgås brugerne i Solsikkerne

- Hun er altid meget tjenstvillig, hjælpsom og omsorgsfuld, og hun har blandt andet på grund af disse personlige egenskaber for længst vundet brugerne hjerter i Solsikkerne, sagde han.

Et pænt antal brugere, frivillige og andre fra Solsikkerne havde taget til byrådssalen for at være med til at hædre Anna Kirstine Præstholm på en aften, som hun normalt ville have brugt i Solsikkegården. Men det blev så en af de få, hvor hun ikke var der.

Formanden for handicaporganisationerne i Lemvig Kommune, Anne Kirstine Leth, benyttede lejligheden til at hylde Anna Kirstine Præstholm for netop at arbejde med det sociale samvær for de handicappede i Solsikkegården.

- For mange handicappede føler sig ensomme, og de vil gerne være aktive i et socialt fællesskab, som det sker i Solsikkerne. Det er trist for forældre at se et barn ikke være med i et fællesskab og være sammen med andre. Det bør der arbejdes på. Lærere, pædagoger og foreninger kunne lære mere om de handicappedes situation, opfordrede hun i sin tale.

Til slut fortalte formanden for den lokale afdeling af Kristendemokraterne om Anna Kirstine Præstholms store arbejde også på det politiske plan.

Også formanden for handicaporganisationerne i Lemvig Kommune, Anne Kirstine Leth, hyldede Anna Kirstine Præstholm. Foto: Lars Kamstrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce