Annonce
Navne

Hun havde en udtalt evne til at glædes over andres glæde

Lene Sandfeld efterlader sig sin mand og deres tvillinger. Privatfoto

Jens Christian Sandfeld, Fynsgade 81, Herning, skriver følgende mindeord om Lene Bødker Sandfeld:

Lene Bødker Sandfeld, Fynsgade i Herning er pludselig død, 56 år.

Lene Bødker Sandfeld døde uden forudgående sygdom på grund af følgerne af en blodprop, der ramte hende i hjertet en tidlig morgen i hjemmet. I første omgang lykkedes det at genoplive hende, men efter fem døgn på Universitetshospitalet i Skejby sov hun ind.

Lene Bødker Sandfeld (født Andersen) voksede op i Bur ved Holstebro. Hun var tvilling og havde derudover to søskende. Efter gymnasietiden på Holstebro Gymnasium rejste hun et år til London sammen med en veninde for at arbejde. Efter hjemkomsten tog hun en korrespondentuddannelse. Med den i bagagen blev hun først ansat som sekretær for produktionsdirektøren i Brandtex, herefter kom hun til Unimerco i Sunds som indkøbsansvarlig for én af de store leverandører. Efter et par år i værktøjskoncernen fik Lene Bødker Sandfeld i 1992 en ny kollega, som kom til at forandre hendes livsbane. Han hed Jens Christian Sandfeld, og to år senere var de både forlovede og gift. Parret boede det første år i Brande, og Lene Bødker Sandfeld skiftede job til Micha i Tjørring, hvor hun kun var i kort tid, da hun sagde op for at passe sin kræftsyge mor. Efter moderens død blev Lene Bødker Sandfeld ansat som salgschef hos køkkenproducenten Domicil i Sørvad. På privatfronten havde parret nået at bo et par år i Holstebro, men flyttede i 1997 til Kibæk, hvor Jens Christian Sandfeld kom fra.

Annonce

En ener, omsorgsfuld og kærlig

Lene Bødker Sandfeld var i sine forskellige job kendt for at være fagligt skarp, og hun var glad for både arbejdsopgaver og kollegaer. Alligevel besluttede hun i 2001 at sige farvel til arbejdslivet for at blive fuldtidsmor for tvillingerne Victor og Victoria, som parret adopterede fra Bulgarien. Begge børn nød godt af hendes tid og kærlige omsorg, og Victor, der kom til Danmark med særlige udfordringer, fik den løvemor, han havde brug for.

Da tvillingerne nåede skolealderen blev Victor optaget i afdelingen for autistiske børn på Sønderagerskolen, og familien valgte at flytte til Herning, så han ikke skulle have lange, daglige transporttider. Siden 2009 har familien boet i Fynsgade, og her var hjemmet altid åbent for familie og venner. Lene Bødker Sandfeld favnede alle, og en bred skare af børnenes venner og bekendte snakkede gerne med hende om livets små og store emner.

Begge børn har også altid kunnet regne med opbakning til alle deres arrangementer, Victorias håndboldkampe og Victors koncerter hjemme i stuen eller i forbindelse med det band på Knudmoseskolen, hvor han spiller trommer.

Friluftsmenneske

En særlig plads i Lene Bødker Sandfelds liv havde sommerhuset i Søndervig, hvor hun nød lyset ved havet, og den friske luft gav hende frihed til at nyde livet og tænke store tanker. Men øverst stod i alle årene familien, venner og omgangskreds, og uanset om man havde kendt Lene Bødker Sandfeld et helt liv eller kun mødt hende kort, oplevede man en kvinde med stærk humoristisk sans, kærlighed, omsorg og en udtalt evne til at glædes over andres glæde.

I løbet af dette forår fejrede Lene Bødker Sandfeld og Jens Christian Sandfeld sølvbryllup. Først og fremmest glædede hun sig over at Victor kunne flytte hjemmefra til et for ham velfungerende bofællesskab på Thrigesvej, og hun glædede sig over, at Victoria har bestået GF 1 og GF 2 på Social- og Sundhedsskolen i Herning.

Derudover skulle sommerhuset fra 1984 renoveres, men alle de forandringer, Lene Bødker Sandfeld var en stor drivkraft i, er det nu kun ægtemanden og børnene, der kommer til at se folde sig ud.

Lene Bødker Sandfeld blev bisat fra Assing Kirke, på den egn, hvor hendes svigerfamilie hører til, tirsdag 6. august. Hun efterlader sin mand, Jens Christian Sandfeld og tvillingerne Victor og Victoria på 19 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce