Annonce
Mærkedage

Hun hang ud med både konger og kriminelle

Juristen og kendissen Rigmor Zobel fylder 50 år og har i vid udstrækning trukket sig tlibage fra offentlighedens søgelys. (Arkivfoto) Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Efter flere pikante sager i den kulørte presse har den mediedøbte "jetsetdronning", Rigmor Zobel, skruet ned for dampen. Nu fylder hun 50 år.

50 år: Rigmor Zobel er barnebarn af stifteren af forsikringsgiganten Codan, uddannet jurist og advokat i et firma med speciale i arbejds- og ansættelsesret.

Når hun søndag den 2. juni fylder 50 år, vil de flestes tanker nu nok i stedet lande på en stribe forhold fra Rigmor Zobels privatliv, der gennem flere år har fyldt godt op i spalterne hos den kulørte presse.

Således blev hun i 2010 idømt en bøde for at have købt seks gram kokain til eget forbrug, og i andre retssager mod hårdkogte kriminelle dukkede hendes navn også op.

Selv erkendte hun dengang, at hun nok havde haft et "for poleret image i offentligheden i forhold til, hvad min person som helhed kan bære".

- Jeg er ikke bare sådan en, der går rundt med fransk manicure og kun omgås advokater og konger. Jeg kender også folk fra den mørke side af Nørrebro, og det har jeg hårdnakket holdt fast i, selv om nogle af mine andre venner har undret sig, sagde hun.

Og det var et poleret image, der krakelerede for den tidligere "superstudent", der i 1988 forlod Øregaard Gymnasium i Hellerup med et tårnhøjt gennemsnit og et kridhvidt smil.

Det høje gennemsnit brugte hun til at komme ind på jurastudiet i København, hvor hun også scorede topkarakterer. Det flotte smil og lange lyse hår gav hende inden studieårene mulighed for at blive fotomodel for modelbureauet Elite og modehuset Ungaro i Paris.

Her boede hun kortvarigt, mens hun studerede fransk på Sorbonne-universitetet efter studentereksamen.

Efter kokaindommen i 2010 har Rigmor Zobel især været i offentlighedens søgelys i forbindelse med diverse historier om "jetsetdronningen" i ugeblade og formiddagspressen. Hun er blandt andet en af de kendisser, som Se og Hør overvågede via hendes kreditkortoplysninger i skandalesagen, der involverede den såkaldte tys-tys-kilde.

Rigmor Zobel har de seneste år boet i Schweiz med sin mand, Jesper Ravn. Parret har sammen to børn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce