Annonce
Navne

Hun forlod Folketing og parti i protest

Sandy Brinck, der tirsdag den 3. maj fylder 50, har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet. Senere blev hun SF'er, men i dag er hun partiløs. Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
Sandy Brinck, som fylder 50 år den 3. maj, forlod Folketinget i 2005, fordi hun var uenig i den linje, som formanden, Helle Thorning-Schmidt, lagde.

50: Sandy Brinck var tidligere centralt placeret i Socialdemokratiet. Hun tilhørte den unge, talentfulde generation med blandt andet navne som Mette Frederiksen, Morten Bødskov og Jeppe Kofod, som alle er ministre i dag.

Men efter seks år i Folketinget - som blandt andet socialordfører og retsordfører - meddelte Sandy Brinck i 2005, at hun med øjeblikkelig virkning ville forlade Christiansborg og dermed dansk politik.

Den 3. maj fylder det tidligere folketingsmedlem 50 år.

Annonce

Hun repræsenterede Socialdemokratiet i Folketinget fra 1999 til 2005 og blev for alvor kendt i brede kredse, da hun holdt talen for Frank Jensen i kampvalget mod Helle Thorning-Schmidt.

Sandy Brinck endte med at forlade Folketinget på grund af uoverensstemmelser om ledelsesstilen hos partiet, da Helle Thorning-Schmidt var formand.

- Jeg var uenig i den linje, Helle lagde for dagen. Jeg kunne ikke komme til orde. Det var ret dramatisk, fortæller Sandy Brinck om sin exit.

I 2007 meldte Sandy Brinck sig i stedet ind i SF. Men hun afviste samtidig, at hun ville i Folketinget igen.

Jeg var uenig i den linje, Helle lagde for dagen. Jeg kunne ikke komme til orde. Det var ret dramatisk.

Siden har Sandy Brinck som cand.scient.pol. gjort karriere i organisationer og i det private erhvervsliv. Hun har efteruddannet sig i ledelse, strategisk kommunikation og organisationspsykologi.

Hun har også meldt sig ud af SF og er i dag partiløs, efter at det gik op for hende, at hun ikke længere var politisk aktiv.

De seneste år er hun sprunget ud som forfatter. Det havde hun forestillet sig at gøre, når hun blev pensionist, men hun indså, at der ikke var grund til at vente.

Sandy Brinck er født i Vejle og blev senere formand for DSU i sin hjemby. Hun blev kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet i 1999.

På sin fødselsdag skal Sandy Brinck på arbejde. Men lørdagen efter bliver den runde fødselsdag markeret med en fest, hvor der både vil være diskolys, drinks og dans.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Fire dages arbejdsuger udbredes stadig mere i det små

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce