Annonce
Struer

Hun blev uddannet for to måneder siden - nu er hun nomineret til en pris

Ida Vinstrup påbegyndte uddannelsen som negletekniker i sommer, og nu er hun nomineret til en pris for sit arbejde. Foto: Morten Stricker
Ida Vinstrup, der er indehaver af neglesalonen By Vinstrup i Resen, nåede kun at have diplom på sin uddannelse i mindre end en måned, før hun blev nomineret til en pris hos Danish Nail Awards

Resen: Klokken har endnu ikke ramt frokosttid den første januardag i det nye år, hvor sneen i løbet af natten var faldet som et blødt og koldt tæppe over det meste af Nordvestjylland. Men 27-årige Ida Vinstrup har allerede været oppe i adskillige timer. Faktisk har hun ikke rigtigt været i seng endnu, kan man sige.

- Normalt går jeg i seng sådan omkring klokken 22, så står jeg op igen klokken 1 om natten for at møde klokken 2, så kommer jeg hjem om formiddagen, når måske lige at støvsuge lidt før dagens modeller kommer forbi, så skal der laves aftensmad, og jeg skal være lidt sammen med min kæreste. Og så er det sådan set om igen, siger Ida Vinstrup.

Jobbet hun tager på om natten er for DAO, mens modellerne, der kommer hjem til hende og kærestens hus i Resen, er i hendes egen neglesalon Nails by Vinstrup. I juni 2020 begyndte Ida Vinstrup nemlig på UV-Nail Tech-uddannelsen ved PEAK Nail Tech Academy i Viborg. Ambitionerne var høje fra start, som de ofte er hos Ida Vinstrup, der altid er gået 100 procent op i det, hun brænder for.

- Jeg gav mig selv et halvt år til at blive færdig med uddannelsen, fortæller hun.

Annonce

Meget at lære

Men hun måtte dog sande, at selvom det så nemt ud at lave neglekunst på YouTube-videoerne, så var det ikke helt så let at lære, ligesom uddannelsen også var mere teoritung, end hun lige havde regnet med.

- Der var rigtigt meget, man skulle lære, for det er ikke bare at sætte en falsk negl på og så file den til - langt fra. Du skal have kendskab til fingrenes anatomi, forskellige negleformer- og teknikker og meget mere, siger Ida Vinstrup.

Ambitionen blev derfor sat lidt ned. Men så:

- I november tog jeg og nogle veninder fra studiet med til en eksamen for sjov, så vi vidste, hvordan det foregik.

Og Idas resultat til det, hun troede var en prøveeksamen, var så godt, at hun bestod. Og dermed kunne kalde sig selv uddannet negletekniker. Blot fem måneder efter hun påbegyndte uddannelsen.

Annonce

Flere uddannelser

I forbindelse med uddannelsen skulle der selvfølgelig bruges modeller, så Ida kunne blive bedre til sit fag, og hun startede derfor Nails by Vinstrup. Et rum i hende og kærestens hjem i Resen er blevet indrettet til formålet, og her har Ida Vinstrup stort set hver dag arbejdet med gelpolish, polygel, gelé og nailart, hvoraf det sidste er decideret neglekunst.

- Jeg har altid vidst, at jeg ville være noget indenfor beauty-faget. Lige siden jeg var lille, har mine forældre, min storebror, mine veninder og alle andre, jeg kunne få til at sige ja, været udsat for make up, ansigtsmasker, neglelak og meget mere, fortæller Ida Vinstrup.

Lige nu er der mere stille hjemme hos Ida i Resen end normalt, da hun på grund af corona ikke må lave negle. Hun glæder sig derfor til at komme igang igen og håber, at det snart kan lade sig gøre. Foto: Morten Stricker

Derfor er uddannelsen som negletekniker også kun et lille skridt på Idas rejse. På et tidspunkt vil hun tage flere kurser, så hun eksempelvis kan ordne vipper og bryn, og hele tiden vil hun dygtiggøre sig, så hun på et tidspunkt kan få sin helt egen salon, der tilbyder alt, hvad et beauty-hungrende hjerte kunne ønske sig.

De færdige resultater hos nogle af modellerne, der i løbet af det seneste halve år er kommet hos Ida i Resen, er blevet lagt op på facebooksiden "Nails by Vinstrup". Nogle af dem har hun brugt mange timer på.

- Jeg er jo stadig ny, så tingene kan godt tage tid. Men jeg vil hellere sidde i stolen i syv timer og sikre mig et perfekt resultat, end at kunden går derfra og er skuffet. Jeg er ret perfektionistisk, siger Ida Vinstrup selv.

Derfor blev hun også meget glad og beæret, da hun i november fik en opringning fra arrangørerne af Danish Nail Awards, der kunne fortælle, at Ida var blevet nomineret i kategorien "Shooting Star". Kategorien er for helt nye negleteknikere, der blot har startet deres karriere.


Jeg kan blive helt starstruck ved tanken om, at jeg skal sidde i samme lokale som nogle af de neglekunstnere, som jeg har fulgt på Instagram i så lang tid.

Ida Vinstrup, Nails by Vinstrup


- Men det er mega stort for mig. Altså, kæmpestort. Og jeg er mega stolt over at være blevet nomineret. Jeg blev vist ved med at spørge "Er du sikker?", da de ringede og fortalte mig det. Jeg blev helt blæst bagover, griner Ida Vinstrup.

Annonce

Et nik til morfar

På grund af corona er awardshowet, der skulle have fundet sted 22. januar, blevet udskudt. Derfor ved Ida endnu ikke, hvornår hun får at vide, om hun har vundet den fine pris.

- Men jeg glæder mig helt vildt til prisuddelingen. Det er jo en stor aften for hele branchen, og jeg kan blive helt starstruck ved tanken om, at jeg skal sidde i samme lokale som nogle af de neglekunstnere, som jeg har fulgt på Instagram i så lang tid, siger hun.

De nominerede i hver kategori er blevet indstillet af deres modeller, så dermed kan det også konkluderes, at selvom Ida Vinstrup endnu er ny på markedet, så må hun have haft nogle tilfredse gæster i hjemmet, der er gået derfra med flotte negle.

Men Ida Vinstrup er også meget målrettet og har en stor drivkraft, når det kommer til hendes helt store passion.

- Jeg hedder egentlig Ida Vinstrup Sørensen, men jeg har valgt at bruge "Vinstrup" i mit "firmanavn", hvis man kan kalde det det, for det er jo ikke et rigtigt firma endnu. Det stammer fra min morfar, og han sagde altid, at jeg skulle satse alt på det, jeg virkelig gerne ville og knokle for det. Og det er det, jeg gør nu. Derfor føler jeg, at han er med mig, og at det er et nik til ham, siger Ida Vinstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Skønt at gøre en forskel

Annonce