Annonce
Struer

Humlum mangler nu to ledere

Både dagtilbud og skole i Humlum skal ud og finde ny leder. Arkivfoto: Ole Mortensen
Der er nu snart to ledige lederstillinger i Humlum, hvor både skolen og dagtilbuddet skal finde nye folk til at gå forrest.

Humlum: Det blev torsdag offentliggjort, at Humlum Skole skal ud og finde sig en ny skoleleder. Jakob Jalk stopper med udgangen af december efter knap to år i stillingen for at blive mellemleder på Limfjordsskolen.

Den nu snart tidligere leder savner kort og godt at være en del af et større, fagligt miljø som leder, fremgik det af en pressemeddelelse fra Struer Kommune.

Det har man forståelse for i bestyrelsen bag Humlum Skole.

- Vi er glade for at have ham, så selvfølgelig er vi ærgerlige, men man er også nødt til at respektere, hvis folk mener, at det ikke er det her, de skal, siger Linda Bech Wind, der er formand for skolens bestyrelse.

- Hvis man savner at være i et ledelsesteam, kan det godt være en ensom post at være leder på en skole, så vi har bare respekt for, at han har taget konsekvensen af det, tilføjer hun og slår fast, at processen dertil har været ganske udramatisk.

Annonce
Jeg ved ikke, om vi kan nå at finde en ny inden 1. januar, men det skal vi så hurtigt som muligt, uden at det bliver forhastet.

Linda Bech Wind, formand for skolebestyrelsen i Humlum

To nye ledere

Nu handler det om at få fundet ud af, hvad det er for en person, man så skal gå efter som ny skoleleder i Humlum.

- Det har været nogle gode personer, vi har haft, så det skal jo være en, der er rummelig og kan favne bredt, lyder det fra Linda Bech Wind.

Mere konkret kan formanden ikke blive endnu. Det er nemlig noget, som skal drøftes i både bestyrelsen og med Struer Kommune.

- Jeg ved ikke, om vi kan nå at finde en ny inden 1. januar, men det skal vi så hurtigt som muligt, uden at det bliver forhastet, siger Linda Bech Wind.

Aktuelt står man nu med snart to ledige lederstillinger i Humlum, da der p.t. heller ikke er nogen permanent leder af Humlum Dagtilbud.

Det får dog ikke centerchef for Skoler og Dagtilbud i Struer Kommune, Jeannette Enevoldsen, til at tænke andet, end at der nu skal ansættes to nye ledere. Skal andre modeller på bordet, skal initiativet komme fra de lokale bestyrelser.

- Første skridt er nu at få talt med bestyrelserne, for man kan ikke stå helt uden ledere i et distrikt, siger centerchefen og slår fast, at der i øvrigt ingen sammenhæng er mellem de to lederstop.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce