Annonce
Struer

Humlum mangler nu to ledere

Både dagtilbud og skole i Humlum skal ud og finde ny leder. Arkivfoto: Ole Mortensen
Der er nu snart to ledige lederstillinger i Humlum, hvor både skolen og dagtilbuddet skal finde nye folk til at gå forrest.

Humlum: Det blev torsdag offentliggjort, at Humlum Skole skal ud og finde sig en ny skoleleder. Jakob Jalk stopper med udgangen af december efter knap to år i stillingen for at blive mellemleder på Limfjordsskolen.

Den nu snart tidligere leder savner kort og godt at være en del af et større, fagligt miljø som leder, fremgik det af en pressemeddelelse fra Struer Kommune.

Det har man forståelse for i bestyrelsen bag Humlum Skole.

- Vi er glade for at have ham, så selvfølgelig er vi ærgerlige, men man er også nødt til at respektere, hvis folk mener, at det ikke er det her, de skal, siger Linda Bech Wind, der er formand for skolens bestyrelse.

- Hvis man savner at være i et ledelsesteam, kan det godt være en ensom post at være leder på en skole, så vi har bare respekt for, at han har taget konsekvensen af det, tilføjer hun og slår fast, at processen dertil har været ganske udramatisk.

Annonce
Jeg ved ikke, om vi kan nå at finde en ny inden 1. januar, men det skal vi så hurtigt som muligt, uden at det bliver forhastet.

Linda Bech Wind, formand for skolebestyrelsen i Humlum

To nye ledere

Nu handler det om at få fundet ud af, hvad det er for en person, man så skal gå efter som ny skoleleder i Humlum.

- Det har været nogle gode personer, vi har haft, så det skal jo være en, der er rummelig og kan favne bredt, lyder det fra Linda Bech Wind.

Mere konkret kan formanden ikke blive endnu. Det er nemlig noget, som skal drøftes i både bestyrelsen og med Struer Kommune.

- Jeg ved ikke, om vi kan nå at finde en ny inden 1. januar, men det skal vi så hurtigt som muligt, uden at det bliver forhastet, siger Linda Bech Wind.

Aktuelt står man nu med snart to ledige lederstillinger i Humlum, da der p.t. heller ikke er nogen permanent leder af Humlum Dagtilbud.

Det får dog ikke centerchef for Skoler og Dagtilbud i Struer Kommune, Jeannette Enevoldsen, til at tænke andet, end at der nu skal ansættes to nye ledere. Skal andre modeller på bordet, skal initiativet komme fra de lokale bestyrelser.

- Første skridt er nu at få talt med bestyrelserne, for man kan ikke stå helt uden ledere i et distrikt, siger centerchefen og slår fast, at der i øvrigt ingen sammenhæng er mellem de to lederstop.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce