Annonce
112

Humlum Kro er brændt, men nu kan restauranten fortsætte

Selv de steder af kroen, hvor branden ikke har raseret, er der sket stor sod- og røgskade. Foto: Morten Stricker
Forpagterne af Humlum Kro har fået lov til midlertidigt at låne det gamle plejehjem Rosengården, så de stadig kan drive restaurant, selvom kroen er brændt

Humlum: Det var en sorgens dag, da Humlum Kro tidligt mandag morgen brød i brand. Først ved 14-tiden var brandvæsnet færdige med at slukke ilden, og tilbage stod forpagterparret Kenneth og Jeanette Thomsen med en knust drøm.

- Det værste er det med, at vi i dag ikke rigtig har noget at stå op til, sagde Jeanette Thomsen dagen efter den store brand, for der vil gå lang tid, før kroen igen er klar til at modtage gæster til overnatning eller spisning.

Men alt tyder på, at parret snart får noget at lave igen. Onsdag var Jeanette og Kenneth Thomsen til et møde med blandt andre nogle repræsentanter fra Struer Kommune om muligheden for, at parret midlertidigt kan låne lokalerne i det nu nedlagte plejehjem Rosengården. Her kan de stadig holde selskaber på op til 40-45 mennesker og lave mad på stedets køkken og drive restaurant.

Annonce

Alle har simpelthen været så søde og hjælpsomme, og det er helt ubeskriveligt hvor meget det betyder for os. Vi er så taknemmelige.

Jeanette Thomsen, forpagter af Humlum Kro

Taknemmelige

- Vi skal lige have alt det formelle på plads, men vi håber at kunne gå i gang i løbet af et par uger. Kommunen var i hvert fald meget positive omkring det, siger Jeanette Thomsen, der for første gang i et par dage nu har noget at være begejstret over.

Idéen om at gøre brug af Rosengården, der lukkede 1. september, kom faktisk fra Facebook i en lokal Humlum-gruppe, hvor det ikke har skortet på støtte til det unge par, der overtog forpagtningen af kroen for blot et halvt år siden. Og mange skriver, at Jeanette og Kenneth Thomsen bare skal sige til, hvis de får brug for hjælp med det ene eller det andet. Humlum-borgerne er klar til at give en hånd med.

- Alle har simpelthen været så søde og hjælpsomme, og det er helt ubeskriveligt, hvor meget det betyder for os. Vi er så taknemmelige, siger Jeanette Thomsen.

Det bliver helt klart noget andet for parret at drive selskaber og restaurant på et tidligere plejehjem, vedkender Jeanette Thomsen.

- Men faciliteterne derude er jo rigtig fine, og jeg er sikker på at det nok skal blive godt, siger hun.

Meldingen om brand på Humlum Kro lød mandag morgen klokken 05.22. Det vides endnu ikke, hvad der har forårsaget branden, som lavede store skader på bygningerne, og politiets tekniske undersøgelser er stadig i gang.

Jeanette og Kenneth Thomsen overtog forpagtningen af Humlum Kro i marts i år. Før det boede de med deres to piger i Jerlev nær Vejle. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce