Annonce
Kultur

Humlebien der ikke kunne flyve - men det kunne den...

Lars Nørgaard Holmegaard og Jørgen Nørby modtager Lemvig prisen i Klimatoriet. Her afslører de tavlen med deres navne på. Foto: Johan Gadegaard.
Lemvig Prisen 2020 blev uddelt på Klimatorium, hvor ildsjælene bag, Lars Nørgård Holmegaard og Jørgen Nørby - modtog prisen for deres utrættelige arbejde, der efter seks år lykkedes

Lemvig: Klimatorium blev sammenlignet med humlebien, der ikke kunne flyve, men det kunne den. Både i den indstilling, som havde gjort Lars Nørgård Holmegaard og Jørgen Nørby til kandidater til Lemvig Prisen. Og da Jørgen Nørby takkede for prisen.

Det blev de to, der fik Lemvig Prisen 2020 for deres utrættelige arbejde gennem seks år for at få rejst Klimatorium, og naturligvis foregik prisoverrækkelsen så også på Klimatorium med en begrænset tilhørerskare på grund af corona-restriktionerne.

Det var i hård kamp, de to blev udpeget som prismodtagere.

Annonce

- Vi havde et felt med rigtig gode emner, og jeg vil gerne hylde alle dem, der blev indstillet. De har alle gjort et virkelig flot stykke arbejde, sagde dagens vært, Henrik Klejnstrup Sørensen fra Vestjysk Bank, som velkomst til prisoverrækkelsen.

En hyldest, der fortsatte, da prisudvalgets formand, borgmester Erik Flyvholm, skulle overrække prisen.

- Der var ni kandidater. Måske lidt færre end normalt, og der var da også nogle, som vi i udvalget godt kunne have forestillet os også var blevet foreslået. Men coronaen har nok gjort, at vi ikke har snakket så meget sammen, og at der derfor blev inspireret til færre forslag. Men dem, der kom, var gode, så det var et stærkt felt.

Indstillingen

Så gik han over til hyldesten af de to prismodtagere, hvor han læste indstillingen fra Anders True, Niels Stidsen, John Clausen og Jørn Nielsen op. Og hvor de netop omtalte det parløb mellem de to, der havde gjort, at det var lykkedes at få projektet op at stå. Også selv om det syntes umuligt som det, at humlebien kan flyve. Men det kan den, og det kunne Klimatorium også.


Det er en pris for dem, der gør en ekstraordinær stor indsats til gavn for Lemvigegnen. Det kan være alt muligt. I det her tilfælde har Lars Nørgård Holmegaard og Jørgen Nørby præsteret en indsats, der ligger langt ud over, hvad man kunne forvente.

Erik Flyvform, formand for prisudvalget


- Der er nogle, der har haft opfattelsen af, at Lemvig Prisen er en frivillighedspris. Det er det ikke. Det er en pris for dem, der gør en ekstraordinær stor indsats til gavn for Lemvigegnen. Det kan være alt muligt. I det her tilfælde har Lars Nørgård Holmegaard og Jørgen Nørby præsteret en indsats, der ligger langt ud over, hvad man kunne forvente. Jeg husker stadig, da jeg hørte om visionen første gang. Og nu er visionen ført ud i livet som Klimatorium, sagde borgmesteren.

Annonce

Stædighed

Jørgen Nørby kunne fortælle, at både han og Lars Nørgård Holmegaard var glade og stolte.

Lars Nørgaard Holmegaard og Jørgen Nørby til venstre modtager Lemvig Prisen. Til højre Henrik Klejnstrup Sørensen og Palle Haahr Kragh fra Vestjysk Bank og prisudvalget, og prisudvalgets formand, borgmester Erik Flyvholm er yderst til højre.  Foto: Johan Gadegaard.

- Men det er ikke os alene, der har gjort det her, så der er mange at takke for opbakningen. Uden denne opbakning var det her ikke lykkedes.

Han roste Lars Nørgård Holmegaard for den stædighed, der havde gjort, man havde overvundet alle forhindringer.

- Jeg troede ikke selv på tanken fra den første dag, og flere gange undervejs har jeg troet, det ikke ville lykkes. Men Lars Nørgård Holmegaard er blevet ved med stædighed, og det har bragt os igennem.

Jørgen Nørby fremhævede regionen, hvor Klimatorium er en del af Coast to Coast Climate Challenge med investeringer på tre milliarder kroner.

Overrækkelsen sekte under corona-restriktionerne, så alle deltagere sad ved enkeltmandsborde under prisoverrækkelsen.  Foto: Johan Gadegaard.

- Uden Klimatorium var det ikke blevet til noget. Klimatorium er et fyrtårn for regionens klimaindsats, og det kan vi også se på den presseomtale, vi har fået siden indvielsen og siden Bygningsprisen 2020. Senest i dag er Klimatorium og Lemvig på forsiden af københavneravisen Politiken. Hvem havde troet det muligt, og der er mere på vej, sagde Jørgen Nørby, der er formand for Klimatorium.

Annonce

Event for børnene

Lars Nørgård Holmegaard er direktør, og han havde i sin takketale en direkte tak til de mange samarbejdspartnere.

De to prismodtagere fik 10.000 kroner til uddeling til et formål efter eget valg. Det bliver en  klima-event til gavn for kommunens børn.

Lars Nørgaard Holmegaard og Jørgen Nørby gav de 10.000 kroner videre til en klima-event for børn. Foto: Johan Gadegaard.

- Det er vigtigt, vi finder nogle, der taler børnenes sprog omkring klima, forklarede de.

Inden afslutningen lovede Henrik Klejnstrup Sørensen, at Vestjysk Bank er med i en ny omgang Lemvig Prisen, så flere af de fantastiske kandidater får muligheden for at blive prismodtagere de kommende år.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce