Annonce
Holstebro

Hue-ceremoni med restriktioner: Maks to personer og maks ti minutter

Forvent ikke, at både mor og far, søskende og venner kan være med under huepåsættelsen. I hvert fald ikke, hvis det skal foregå indenfor, lige ude foran eksamenslokalet, som det plejer. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Afgangselever i 3.g og 2.hf skal sortere kraftigt i hvem, de kan deltage, når de kommer ud fra sidste eksamen og huen sættes på hovedet: forældre, søskende, bedsteforældre, venner eller kæresten?
Annonce

Holstebro: Gallafesten røg, det samme gjorde blå dag, studenterkørslen hænger i en tynd tråd, men studenterfesten i haven lever, og det gør også den traditionsrige og højtidelige hue-påsættelse, hvor familie, venner og kærester tropper op på skolen for at fejre den unge med langstilkede roser og champagne.

Men hue-ceremonien bliver ikke helt, som den plejer grundet coronaen.

Afgangselever i 3.g og 2.h på Holstebro Gymnasium og HF må højst få to personer med ind på skolen til hue-ceremonien, og den lille delegation skal være ude igen efter ti minutter.

- Så bliver vi ikke så mange, og så kan vi godt håndtere det, siger rektor Allan Damgaard Lunde, der også har bedt afgangseleverne og deres familier om ikke at møde op i for god tid.

Annonce

Større grupper udenfor

Afgangseleverne får dog også et alternativ, som giver mulighed for, at flere af deres nære familiemedlemmer og venner kan overvære øjeblikket, hvor huen sættes på. Den store røde løber rulles ud, så hele familien kan vente udenfor i små grupper - op til ti personer.

- Eleverne har selv købt huen. Jeg kan ikke styre, hvornår de tager den på, og jeg kan godt forstå, at de gerne vil tage den på efter sidste eksamen, som der er tradition for. Men vi har ikke mulighed for, at store familiemængder samles indenfor på gymnasiet, siger Peter Damgaard Lunde, der har haft nedsat et særligt dimissions-udvalg, bestående af elever, lærere og servicepersonale, som er kommet med ønsker til afslutningen af de tre års gymnasietid.

- Helt gennemgående har ønsket været at komme så tæt på normalen, siger rektoren.

Annonce

Vigtig afrunding

Uddannelsescenter Holstebro har endnu ikke meldt noget ud til elever og forældre og afventer ministeriets retningslinjer omkring afslutningen af skoleåret.

- Vi forventer at gennemføre hue-ceremonien stort set, som vi plejer, men der kommer formenligt et deltager maks og et maks på tidsrummet, siger direktør Ann Østergaard.

Hun er lidt mere pessimistisk i forhold til dimissionen, hvor studenterne plejer at samles i stor samlet flok og får udleveret deres eksamensbeviser under overværelse af deres forældre.

- Det, har jeg svært ved at se, kan praktiseres, men vi vil prøve at lave noget, så de unge får en markering. Det er vigtigt, at de får en afrunding, siger Ann Østergaard.

Både hun og rektoren på Holstebro Gymnasium og HF håber, at forsamlingsforbudet hæves til mindst 50 personer, så forældre får mulighed for at deltage i translokationen.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce