x
Annonce
Digitalt

Huawei B525 med internet fra 3 er en god trådløs ven: Nem og lige til

Huawei B525 har været en fuldgod erstatning for det almindelige kablede modem med indbygget WiFi-funktion i vores anmelders hjem. Foto: Silas Bang

Et mobilt modem kan ofte være løsningen, hvis du bor til leje eller ikke vil bruge tid og penge på at trække kabler. Vi har testet 3's trådløse internetløsning "internet til hjemmet" med Huawei B525, og det er uhyre nemt at komme i gang med og at bruge

Teknik, som bare virker, uden man behøver at læse en manual af A til Z, vinder ofte de fleste forbrugeres hjerter.

Huaweis 4G-router B525 udmærker sig ved, at den lever op til påskriften på den hvide pap-emballage: "Bare indsæt et SIM-kort og tænd". Det er dansk for plug and play, og Huaweis router lever fornemt op til dette. I testen her har vi brugt 3's "internet til hjemmet", som er et abonnement netop til dette formål.

Skulle man have brug for - eller lyst til - at blive klog på alle detaljer, så følger der en forholdsvis kort og præcis brugervejledning med på dansk. Der findes også en meget brugervenlig app, som gør det muligt nemt at justere indstillinger direkte på mobilen.

Routeren udmærker sig ved både at være en traditionel WiFi-router og et mobil-model. Bor man til leje i kortere periode, er man på camping eller er den lykkelige ejer af et sommerhus, så er lige netop Huawei B525 en god ven. Det eneste, routeren kræver er strøm og et SIM-kort (micro), og så ligger den digitale motorvej ellers åben.

B525s har også en velfungerende WPS-funktion, som sikrer, at man hurtigt og sikkert kan koble sine enheder til det mobile netværk, uden at der skal vælges netværk og indtastes adgangskode. WPS-knappen er praktisk placeret oven på, og den er sammen med tænd og sluk-knappen eneste synlige mekaniske funktion på routeren.

At teste mobilforbindelsen er naturligvis afhængig af den mobile dækning i området. Så hvis man skal i sommerhus, hvor der ikke findes mobldækning, er routeren i sagens natur på en umulig mission. Men testet hjemme i villakvarteret med god og stabil dækning har Huawei B525 været en fuldgod erstatning for det almindelige kablede modem med indbygget WiFi-funktion og har i de fleste test-situationer leveret en bedre mobil båndbredde.

Pris og tilgængelighed: 3’s internet til hjemmet koster 230 kr. om måneden og inkluderer 1 TB data pr. måned. Der medfølger en wi-fi-router fra Huawei. Huawei B525 kan også købes for sig selv for 1.190 kr., og så skal der købes abonnement til.

Specifikationer - Huawei B525s

Størrelse: 16,3 x 5,2 x 22,6 cm

Netværk: Gigabit Ethernet

Trådløs standard: WiFi 5 - 2,4/5 GHz

Porte: 4 stk.

USB-port: 1 stk.

Telefon-tilslutning

Der er ikke meget i kassen. Bare routeren og et strømstik. På Huaweis hjemmeside er en nem vejledning til opsætning. Foto: Silas Bang
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce