Holstebro

Hovsa: Cykling er forbudt på ny cykelsti

Ifølge skiltet er det forbudt at cykle på denne cykelsti, som blev anlagt på vestsiden af Enghavevej. Skiltet er ikke en fejl - men skyldes at cykelstien ikke er færdig - men munder ud i signalmast, forklarer kommunen. Foto: Jens Kirk
Et skilt viser cykling forbudt på cykelsti langs Enghavevej mellem Danmarksgade og Jeppe Schous Gade. Der er dog en mening med skiltet, som kunne ligne en fejl.

HOLSTEBRO: Før jul blev der anlagt en ny cykelsti på vestsiden af Enghavevej - og herunder mellem Danmarksgade og Jeppe Schous Gade, som er indkørslen til Enghavens p-plads.

Men ifølge skiltningen er det forbudt at cykle på den nye cykelsti. Det fremgår både af et skilt med højresving forbudt på Danmarksgade - og et forbudskilt for cyklister på Enghavevej.

Men ifølge Jeanette Jørgensen, der er vejingeniør hos Holstebro Kommune, er det slet ikke lovligt at bruge den nyanlagte cykelsti.

- Det skyldes, at der står en signalmast midt i den nye cykelsti, hvor den munder ud i krydset ved Jeppe Schousgade. Derfor er det ikke lovligt at bruge cykelstien, før dette kryds er bygget om med ny lysregulering, og hvor stien er ført igennem, siger Jeanette Jørgensen.

I dag kan man se enkelte cyklister, der i dag bruger cykelstien - og kører over fortovet og svinger til højre ad cykelstien ind til Enghavens p-plads.

- Det lovlige vil være at trække cyklen - eller krydse over Enghavevej til cykelstien på modsatte side og tilbage igen, siger Jeanette Jørgensen.

Også her på Danmarksgade er det skiltet, at det er forbudt at svinge til højre ad den nye cykelsti. Det bliver ændret, når vejarbejdet er færdigt en gang til efteråret. Foto: Jens Kirk

Et større puslespil

Det er et større puslespil, i hvilken rækkefølge arbejdet skal laves. Først skal der laves cykelstier på begge sider af Jeppe Schous Gade, og det er forsinket af byggeriet af en ny biograf i Enghaven.

- Det forventes, at arbejdet med cykelstien går i gang efter sommerferien, siger ingeniøren.

Der mangler også en ny enkeltrettet cykelsti mellem Jeppe Schous Gade og Østergade og videre til rundkørslen ved Sønderbrogade.

- Tidsplanen er ændret flere gange, men inden for 14 dage går arbejdet i gang med en cykelsti på strækningen mellem Brogårdsvej og Vigen og derfra videre mod nord, sige Jeanette Jørgensen.

Det er endnu usikkert om krydsene Jeppe Schous Gade og Viborgvej bliver etableret sidst på året eller først i foråret 2020.

Det er altså tidsbegrænset, at der er opstået et stykke cykelsti, som ikke må bruges.

Kommunen vil dog ikke anmelde cyklende på den nye "ulovlige" cykelsti.

- Det er op til politiet at holde øje med, om folk overholder færdselsloven, siger Jeanette Jørgensen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Erhverv

Lars Larsens søn rykker ind i Actona-bestyrelse

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Struer

Befriende besked til 86-årig mand fra Asp: Du kan flytte ind i lejlighed 3 på plejehjemmet på tirsdag

112

Som forsvarer skal man kunne være professionel: - Selv det mest usle menneske, har krav på et forsvar

Kultur

Food Festival nåede op mod 15.000 besøgende: Lover mindre kø næste gang

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Kultur

Arrangør i ekstase: Vi byder måske på gratis øl igen næste år

112

Blev taget af politiet og fik næsten betalt sin skatteregning - skylder nu Skat 31 kroner

Annonce