x
Annonce
Kultur

Hovednavn aflyser - men vil fortsat afvikle koncert

75-årige Albert Hammond kommer ikke til Holstebro i denne omgang. Pressefoto
- Vi kommer til at finde et lige så godt og stort navn, siger Kulturperlens formand.

Holstebro: Selvom det først er den 27. maj, at Albert Hammond skulle besøge Lystanlægget i Holstebro, har den 75-årige musiker allerede aflyst sit besøg af hensyn til corona-virussens smitte.

- Helt fair, lyder det fra Kulturperlens formand, Poul Hornshøj.

- Albert Hammond skulle fra først i april til sidst i november have været på en stor koncert-turne rundt i blandt andet Tyskland, Belgien og Østrig, samt to koncerter i Danmark - i Holstebro og København. Han er jo også en ældre herre, der skal passe på sig selv, så alt er en udløber af corona-virussen, og det har vi fuld forståelse for.

Musikeren var sat til at åbne sæsonen af Onsdagskoncerter, men aflysningen piller ikke ved, at der kommer musik.

- Vi prøvede at få flyttet Hammond til september, men her kunne han ikke. Nu vil vi finde en erstatning, der er et mindst lige så stort navn og god - og så får vi Hammond hertil en anden gang. Vi vil melde et nyt navn ud i løbet af kort tid, siger formanden og tilføjer:

- Selvom der "kun" er tale om et par hundrede solgte billetter, så var det rimeligt hurtigt og tidligt, at vi har solgt så mange, ligesom der var mange rundt omkring i landet, der havde købt. De vil nu få tilbudt at få billetten refunderet eller bruge den til den anden koncert. Vi er da ramt, men de større musikarrangører er nu hårdere ramt, siger Poul Hornshøj.

Albert Hammond har som sanger og i særdeleshed sangskriver og producer medvirket i den ene eller anden form på 360 millioner solgte albums. Hans måske mest kendte hit er "It never rains in Southern California" og har desuden skrevet sange for kunstnere som Celine Dion, Aretha Franklin, Whitney Houston, Tina Turner, The Carpenters og mange andre.

Annonce

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce