Annonce
Vinderup

Hotelkøkkenet er kaput - men så tænder vi da bare den store grill

Krovært Mette Frederiksen inviterer til halbal i aften, selv om køkkenet er raseret. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Vinderup Hotel inviterer til halbal fredag aften, selv om køkkenet ikke kan bruges.

Vinderup: Køkkenet på Hotel Vinderup er fortsat totalt raseret efter branden 18. maj, da en frituregryde overtændte og gav alvorlige sod- og brandskader. Men det forhindrer ikke hotellet i at holde en stor fest i aften.

- Vi kan overhovedet ikke bruge køkkenet, men så tænder vi i stedet op i den store udendørs grill og laver maden der i form af buffet med helstegt pattegris

Det fortæller krovært Mette Frederiksen, der i aften, fredag, præsenterer Karl Hermans Trio. Her har 150 bestilt spisning, og værten regner med omkring 100 ekstra gæster til selve ballet. Hotel Vinderup er kendt for sine fredagsballer, og det skal kaos i køkkenet ikke sætter en stopper for, slår kroværten fast.

Karl Hermans Trio præsenterer sig som nogle af landets bedste John Mogensen-fortolkere.

- Så tag de pæne træsko på og kom til balbal på hotellet, opfordrer bandet på Facebook.

Efter branden håbede Mette Frederiksen på, at køkkenet kunne være klar i løbet at en måneds tid. Men da forhandlingerne med forsikringsselskaberne er trukket i langdrag, forventer hun nu, at der går omkring en måned mere. Der skal blandt andet produceres en stor specialfremstillet emhætte.

- Nu er køkkenet endelig blevet pillet ned, og det samme sker med loftet. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang igen, siger kroværten.

Annonce
Sådan ser hotelkøkkenet ud efter den første rengøring, og der går formentlig en måned, inden køkkenet kan bruges, anslår Mette Frederiksen. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce