Annonce
Rejser

Hotelanmeldelse: Irsk luksus med golf i baghaven

Parker og golfbaner omgiver The K Club, der er udvidet i flere omgange. Hotellet ligger tæt ved den lille by Straffan og floden Liffey cirka tre kvarters kørsel sydvest for Irlands hovedstad Dublin. Foto: The K Club
K Club i County Kildare var det første irske hotel, der opnåede fem stjerner hos Automobile Association. En af dets golfbaner har været benyttet til Ryder Cup - "landskamp" mellem Europa og USA.

Hvis man absolut skal lede efter et hår i suppen på det store landlige landsædehotel K Club i County Kildare vest for Irlands hovedstad Dublin, må det være selve navnet. I Irland ved alle, at K’et er en forkortelse for Kildare, men for oversøiske gæster vækker hotelnavnet nok snarere tankerne hen på en natklub i Amsterdam eller det, der er endnu værre.

Intet er mere forkert: The K Club var det første irske hotel, der opnåede fem stjerner på den liste over hoteller, som organisationen Automobile Association (AA) har stået bag siden 1905.

Hotellet kan skrive sin historie helt tilbage til 1831, da vinkenderen Hugh Barton købte grunden og opførte originalbygningen Straffan House tæt ved floden Liffey.

Hugh Barton, der ejede flere vinmarker i Frankrig, måtte flygte fra landet under den franske revolution, men han tog byggeskikken fra Frankrig med sig til Irland. The K Club er opført i fransk chateau-stil, men først i 1991 åbnede det som hotel med beskedne 36 værelser.

The K Club er et luksushotel, der er tæt associeret med golfspillet. Lige uden for værelsesvinduerne ligger en golfbane, som det amerikanske golfikon Arnold Palmer har været med til at anlægge for 25 år siden. Siden er der etableret endnu en golfbane, og i 2006 var The K Club vært for den prestigefyldte golfturnering Ryder Cup - "landskamp" mellem Europa og USA.

K Club byder på en rolig atmosfære i naturskønne omgivelser, og man behøver hverken at være prins Albert af Monaco eller russisk oligark for at værdsætte hotellets høje kvalitet og klassiske interiør med tunge gardiner, tykke tæpper, lysekroner og stuk i loftet.

Annonce

The K Club

Straffan,

Co. Kildare, W23 YX53,

Irland

www.kclub.ie

Værelset

K Club råder i dag over 144 værelser, og ingen af dem er helt ens i hverken størrelse eller indretning. Der er 10 værelses- og suitekategorier at vælge mellem, og priserne begynder ved 1450 kroner for et superior-værelse, der er den billigste kategori.

Jeg overnattede på et 36 kvadratmeter stort deluxe-værelse med førsteklasses udsigt til have, park og golfbane. På værelset bliver man forkælet med mineralvand og kager, og der er også mulighed for at lave kaffe og te. Alle nødvendige remedier forefindes, og der er masser af skabsplads i foyeren.

Sengen er stor, solid og fin og med den traditionelle britiske opredning, som kontinentale gæster ofte bakser lidt med.

Badeværelset er stort og dekoreret med marmor. Der findes også badekar – et supplement, der bliver sjældnere og sjældnere i disse klimafokuserede tider.

Restaurant

K Club tilbyder spisning i fem restauranter. Hovedrestauranten The Byerley Turk er opkaldt efter en hingst fra det hestegale County Kildare, og her serveres der irske signaturretter som Monaghan-and og laks i whisky. Vinkortet er omfattende – og lidt dyrt.

Morgenmaden indtages i The River Room og byder på både kontinental- og full irish breakfast.

Prøv også at gå en tur i cocktailbaren i The Media Puzzle Lounge og husk at flippe lidt ud i dit ølvalg, så du smager andre ølmærker end de kendte Guinness- og Murphy-stouts.

Dresscoden er smart casual i alle restauranter. Det vil sige almindelig pænt tøj.

Sådan ser et værelse i kategorien bedroom suite ud på The K Club. Værelset, der tilhører hotellets næstlaveste kategori, er indrettet i typisk "britisk" luksusstil med lysekroner, tunge gardiner og tykke tæpper på gulvet. Foto: The K Club

Pris

213 euro (1600 kroner) for deluxe river view room.

Overnatning foretaget

13.-14. oktober 2019.

Spa og svimmingpool er populære aktiviteter hos The K Club. Foto: The K Club
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce