Annonce
Holstebro

Hospitalsdirektøren om voldsomt pres på medicinske afdelinger: Jeg tør ikke sige, hvornår det bliver bedre - men alting løser sig ikke med flytningen til Gødstrup

- Jeg tør ikke sige, hvornår det bliver bedre. Vi taler grundlæggende om, at vi mangler personale - ikke penge. Det er ikke fordi, vi har sparet. Det er et udtryk for udfordringer med rekruttering og fastholdelse og en stor efterspørgsel i form af mange akut syge patienter, som vi har svært ved at magte, siger sygehusdirektøren ved Hospitalsenheden Vest, Poul Michaelsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Der er ingen hurtig løsning på det voldsomme pres, som sygehusafdelinger oplever med mange akut syge patienter - og ingen ved, hvad årsagen er.

Holstebro: Hvis det hårdt pressede personale på de medicinske afdelinger på sygehusene i Holstebro og Herning havde håbet, at hospitalsledelsen kunne komme og love dem, at det hele bliver meget nemmere lynhurtigt, så gik de skuffede fra torsdagens fyraftensmøde.

Vi kan konstatere, at der virkelig er pres på, og det løser Gødstrup ikke; for er det et nyt vilkår for os, eller er det noget forbigående i tiden efter covid-19 med mange infektioner? Det ved vi ikke endnu.

Poul Michaelsen, hospitalsdirektør, Hospitalsenheden Vest.

For det var et lyttemøde - ikke et møde, hvor man slår søm i -  siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen, Hospitalsenheden Vest. Han anerkender fuldt ud kritikken som læger, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter har rejst.

- Vi genkender billedet, de tegner, og det sagde vi også til dem i går, at vi godt ved, at nogle hospitaler har rigtigt vanskelige vilkår for tiden. De medicinske afdelinger og adskillige andre afdelinger er under et stort pres med rigtig mange patienter, men med samme kapacitet, som ikke står mål med behovet, siger Poul Michaelsen.

Annonce

Nyt vilkår?

Problemet er, at der ikke findes nogen hurtig løsning, pointerer sygehusdirektøren.

- Det er det perfekte storm af et meget stort behov for at komme på sygehuset af akut syge patienter og udfordringer med rekruttering og fastholdelse af personale. Det er noget, vi taler om på tværs af hospitaler med lægevagten og de almen praktiserende læger - og noget vi oplever hele vejen i sundhedssystemet, siger Poul Michaelsen og fortsætter:

- Vi kan konstatere, at der virkelig er pres på, og det løser Gødstrup ikke; for er det et nyt vilkår for os, eller er det noget forbigående i tiden efter covid-19 med mange infektioner? Det ved vi ikke endnu.

Han mener dog, at der vil være noget at hente ved at samle alle funktioner i Gødstrup.

- Alene det at vi bor under samme tag vil være en hjælp. Medicinsk afdeling er i dag delt i to mellem Holstebro og Herning, så det ligger der en synergi i. Men jeg tør ikke love, at flytningen til Gødstrup løser alting. For det gør den ikke, siger Poul Michaelsen.

Personalet afleverede på mødet en række betragtninger og forslag til, hvordan de mener, at nogle af problemerne kunne afhjælpes.

- Det tager vi med på vores videre færd. Flere af tingene er noget, som vi i forvejen var opmærksomme på, siger sygehusdirektøren.

Hvornår kan du love personalet, at I som ledelse kan gøre noget, så presset letter?

- Hvornår kan jeg ikke love. Vi kunne godt tage en heroisk beslutning om, at fra i morgen mangler der ikke arbejdskraft, og fra i morgen så holder der op med at komme så mange akut syge patienter. Men det ville jo være åbenlyst fjollet. Men det er den store ting vi bokser stenhårdt med og samarbejder med andre hospitaler om at løse, og hvor vi hele tiden forsøger at justere på ting, som kan gøre det bedre, siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

Det har ikke været muligt at træffe Medicinsk Afdelings tillidsrepræsentanter for en kommentar fredag formiddag.

Annonce
Holstebro

Når Jette er på arbejde er mundbindet frivilligt, men når hun skal handle i selvsamme butik, skal hun tage det på

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Sosu-elever frustrerede over fraværs-regler: Ikke fair, at vi kan blive smidt ud for fravær, vi ikke selv kan gøre for

Sport For abonnenter

Næsten alt var til salg da Bjarne åbnede dørene til værkstedet: Et slaraffenland for folk med benzin i blodet

Struer

Nu går slutspurten ind - en ny centerleder skal på plads, og feltet ser godt ud: - Jeg er optimist

Holstebro

VIDEO - det er fuldstændig vildt: Samme gymnasium gik hjem med guld, sølv og bronze

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Erhverv For abonnenter

Henrik fik en meget stor overraskelse, da han skulle redde firmaet: - Vi sidder på en skattekiste af klassisk dansk design

Holstebro

Video: Pernille er tre lektioner fra at blive smidt ud af Sosu-skolen - hvad er der lige gået galt?

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Holstebro

Lange straffe til tyve: Kastede fire kilo tungt elektronik på patruljevogn i høj fart

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Holstebro

Det ses også lokalt, at mere end hver sjette fugl er forsvundet: Visse fugle ser vi langt mindre til

Annonce