Annonce
112

Hoppede op på politibilen: Nu har de to hærværksmænd meldt sig selv

Arkivfoto
To hærværksmænd har nu meldt sig selv efter en episode natten til lørdag, hvor de løb henover en politibil.

Holstebro: Det var et mærkværdigt syn, der mødte forbipasserende på Østergade natten til lørdag. I forbindelse med en af politiets opgaver med værtshuskontrol, havde man parkeret en politibil i Østergade, som nu pludseligt blev udsat for hærværk, da to unge mænd hoppede op på bilen, løb henover taget og videre ud i nattelivet.

Forruden skulle ifølge politiet være blevet trykket ind under episoden og politiet havde videomateriale af de to gerningsmænd, og opfordrede efterfølgende de to til at melde sig, hvis ikke videomaterialet skulle offentliggøres.

Nu har de to hærværksmænd selv taget kontakt til politiet. Det fremgår af Midt- og Vestjyllands Politis Twitter-side:

"I sagen vedr. hærværk mod patruljebil lørdag nat i Holstebro, hvor to unge mænd løb hen over bilen, har MVJYL Politi her til aften sigtet to unge mænd for hærværk mod patruljebilen, efter de har meldt sig selv som gerningsmænd. Der gives ikke yderligere oplysninger," skriver politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce