Annonce
Holstebro

Holstebro-opfindere medvirker torsdag aften i Løvens Hule

Hernik Kobberup og Kim Elkjær (t.h.) medvirker torsdag aften i "Løvens Hule" på DR1 med deres opfindelse, som er en postmelder, som man sætter på postkassen, og som viser, når der er kommet post. Pressefoto
Torsdag aften (23. januar) medvirker Kim Elkjær og Henrik Kobberup fra Holstebro i Løvens Hule på DR1, og det er med en "postmelder", som de har opfundet.

HOLSTEBRO: Blandt opfindere er der rift om at komme ind i "Løvens Hule" på DR1, hvor fem investorer er klar til at investere penge i opfindelser, som de tror på, og som de ser en forretning i.

Det er lykkedes for Kim Elkjær og Henrik Kobberup fra Holstebro, som har opfundet "Den analoge postmelder", som er en rød gummidims på postkassen, der viser, når der er kommet post.

- Mange får så lidt post i dag, at de glemmer at tømme postkassen. Så det måske har ligget i flere dag og er vådt, når de finder det. Derfor ser vi et behov for postmelderen, siger Kim Elkjær.

Det er en enkel gummistrop, som med en magnet sidder fast på klappen over brevsprækken. Den røde strop hænger udenfor, når der er lagt noget i postkassen.

- Der findes elektroniske løsninger, men de holder ikke særlig godt i en fugtig postkasse, siger Kim Elkjær, som har arbejdet cirka halvanden år på opfindelsen.

- Vi startede salget blot 14 dage inden, vi deltog i optagelsen til udsendelsen sidst i september, siger Kim Elkjær om postmelderen, som de sælger via hjemmesiden Dererpost.dk.

De må ikke sige, om det lykkes at få en af "løverne" med som investor, før udsendelsen er sendt.

- Vi har ikke solgt så mange endnu, men vi forventer, at tv-omtale vil være med til at øge salget, siger Kim Elkjær, som går på politiskolen i Fredericia og har arbejdet med opfindelsen i sin fritid, mens Henrik Kobberup har Wild'n'fun i Nr. Felding.

Postmelderen får de produceret i Kina, og det sker i samarbejde med et andet dansk firma.

"Set i Løvens hule" står der allerede torsdag morgen på produktets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce