Annonce
Kultur

Holstebros kultur- og kunsthistorie levendegøres på en guidet gåtur

Holstebro opstod i den tidlige middelalder, hvor veje fra alle verdenshjørner mødtes for at passere Storåen. Det var ved vadestedet over åen, at det hele begyndte. I løbet af middelalderen blev vadestedet erstattet af en bro: Storebro. Og gennem de følgende århundreder udviklede byen sig til at blive en driftig handels- og industriby og et kunst- og kulturcentrum. På Museernes Dag lørdag den 15. juni vil museet og kunstmuseet byde på en guidet byvandring - bl.a. over Storebro. Foto: Holstebro Museum
Annonce

Holstebro: "Museernes dag" er en årlige internationale museumsdag, som ICOM (International Council of Museums) afvikler for at stimulere interessen for kulturarven. I år falder dagen på lørdag den 15. juni, og Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum deltager med et fællesarrangement, hvor museumsinspektør Ann Bodilsen, Holstebro Museum, og kunstformidler Peter Haarby, Holstebro Kunstmuseum, er værter for en gåtur gennem Holstebros midtby.

Turen starter kl. 14, og man kan høre fortællinger om den kultur- og kunsthistorie, der er med til at gøre Holstebro til byen med "kulturen til forskel". Ann Bodilsen og Peter Haarby inviterer til en gåtur i byens gader, der byder på spændende historier om handel og markeder, store bybrande, spøgelser, kunst og meget, meget mere.

Arrangementet er del af projektet ’Genopdag din historie’, hvor 42 museer i Region Midt er gået sammen om kulturfestivalen ’Genopdag’, der arrangeres i et samarbejde mellem region Midt og kommunerne i regionen. Festivalen er det første store manifestation af det kultursamarbejde, der indledtes med Aarhus 2017.

Skulpturen "Maren o æ voun" er lavet af en af det 20. århundredes største kunstnere Alberto Giacometti. Den blev symbolet på en helt ny måde at føre kultur- og kunstpolitik i Danmark, som Ann Bodilsen og Peter Haarby vil fortælle om på en gåtur gennem Holstebro på Museernes Dag den 15. juni. Foto: Holstebro Kunstmuseum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Knallerter kørte også ræs

Annonce