Annonce
Erhverv

Holstebros byudvikling kommer under lup

Anders Brøndum Klein skal undersøge Holstebros byudvikling nærmere de næste par år i et stort phd. projekt. Privatfoto
Anders Brøndum Klein er i gang med at tage en Ph-D, hvor han undersøger byudvikling og bæredygtighed. Holstebro er hans hovedcase, og han vil se, hvordan det offentlige, private og civile spiller sammen. Spørgsmålet er, om det fungerer.

Holstebro: Mandag den 7. oktober bliver vinderen af Holstebros nye byudviklingsplan afsløret på et borgermøde i Musikteatret. Tre arkitektteams kæmper om hæderen, og det er formanden for Færch Fonden, Annemette Færch, og borgmester H.C. Østerby (S), der vil afsløre vinderprojektet.

Arrangørerne fra Holstebro Udvikling håber på stor deltagelse fra borgerne i Holstebro. En af tilhørerne er Anders Brøndum Klein, som kun har været i Holstebro en enkelt gang tidligere. Men han kommer til at arbejde meget med Holstebro de kommende to år, da han er i gang med at skrive sin PhD ved Dansk Arkitektur Center fra Copenhagen Business School.

Nøgleordene for forskningen er bæredygtighed og byudvikling, hvor han vil undersøge, hvordan det offentlige, private og borgerinddragelse spiller sammen.

- Der var et par gode kolleger, der viskede mig i øret, at Holstebro var en meget spændende case, hvor der netop er et samspil mellem det offentlige, private og civile. Det kommer til at fylde meget i mit projekt, siger Anders Brøndum Klein, der har to et halvt år tilbage af det treårige projekt, der er støttet af Realdania og Innovationsfonden.

Selv de mindste borgere i Holstebro har haft mulighed for at komme med ideer til byudvikling. Men er der tale om reel borgerinddragelse i Holstebros byudvikling? Det vil en forsker nu undersøge. Arkivfoto: Morten Stricker

Indflydelse eller ej?

Der er lavet meget forskning i de helt store byer som København, Tokyo og London. Nu handler det om byer som Holstebro.

- Det er meget interessant at se på en by af Holstebros størrelse og undersøge tendenserne nærmere, siger Anders Brøndum Klein, der i løbet af projektet skal gennemføre en række interviews med hovedaktørerne fra erhvervslivet, kommunen og de borgere, der kommer med ideer og indspark.

- Det er et spændende spørgsmål, hvor meget det lykkes at inddrage borgerne, siger Anders Brøndum Klein, som har seks års erfaring som projektleder i Dansk Arkitektur Center med store udviklingsprojekter.

I foråret var der flere workshops, hvor borgerne i Holstebro kunne komme med deres ideer. Det resulterede blandt andet i en logbog med omkring 1000 ideer. Men hvor stor er borgernes indflydelse, når det kommer til stykket? Det spørgsmål skal forskeren forsøge at finde svar på.

Den indsamlede viden fra Holstebro kan efterfølgende bruges af mange andre byer, der står over for de samme udfordringer som Holstebro.

- I et forskningseksperiment som dette har vi alle muligheder for at prøve ting af og sammen blive klogere på, hvad der virker, og hvad der ikke virker, siger Anders Brøndum Klein.

Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce