Annonce
Erhverv

Holstebros byudvikling kommer under lup

Anders Brøndum Klein skal undersøge Holstebros byudvikling nærmere de næste par år i et stort phd. projekt. Privatfoto
Anders Brøndum Klein er i gang med at tage en Ph-D, hvor han undersøger byudvikling og bæredygtighed. Holstebro er hans hovedcase, og han vil se, hvordan det offentlige, private og civile spiller sammen. Spørgsmålet er, om det fungerer.

Holstebro: Mandag den 7. oktober bliver vinderen af Holstebros nye byudviklingsplan afsløret på et borgermøde i Musikteatret. Tre arkitektteams kæmper om hæderen, og det er formanden for Færch Fonden, Annemette Færch, og borgmester H.C. Østerby (S), der vil afsløre vinderprojektet.

Arrangørerne fra Holstebro Udvikling håber på stor deltagelse fra borgerne i Holstebro. En af tilhørerne er Anders Brøndum Klein, som kun har været i Holstebro en enkelt gang tidligere. Men han kommer til at arbejde meget med Holstebro de kommende to år, da han er i gang med at skrive sin PhD ved Dansk Arkitektur Center fra Copenhagen Business School.

Nøgleordene for forskningen er bæredygtighed og byudvikling, hvor han vil undersøge, hvordan det offentlige, private og borgerinddragelse spiller sammen.

- Der var et par gode kolleger, der viskede mig i øret, at Holstebro var en meget spændende case, hvor der netop er et samspil mellem det offentlige, private og civile. Det kommer til at fylde meget i mit projekt, siger Anders Brøndum Klein, der har to et halvt år tilbage af det treårige projekt, der er støttet af Realdania og Innovationsfonden.

Selv de mindste borgere i Holstebro har haft mulighed for at komme med ideer til byudvikling. Men er der tale om reel borgerinddragelse i Holstebros byudvikling? Det vil en forsker nu undersøge. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Indflydelse eller ej?

Der er lavet meget forskning i de helt store byer som København, Tokyo og London. Nu handler det om byer som Holstebro.

- Det er meget interessant at se på en by af Holstebros størrelse og undersøge tendenserne nærmere, siger Anders Brøndum Klein, der i løbet af projektet skal gennemføre en række interviews med hovedaktørerne fra erhvervslivet, kommunen og de borgere, der kommer med ideer og indspark.

- Det er et spændende spørgsmål, hvor meget det lykkes at inddrage borgerne, siger Anders Brøndum Klein, som har seks års erfaring som projektleder i Dansk Arkitektur Center med store udviklingsprojekter.

I foråret var der flere workshops, hvor borgerne i Holstebro kunne komme med deres ideer. Det resulterede blandt andet i en logbog med omkring 1000 ideer. Men hvor stor er borgernes indflydelse, når det kommer til stykket? Det spørgsmål skal forskeren forsøge at finde svar på.

Den indsamlede viden fra Holstebro kan efterfølgende bruges af mange andre byer, der står over for de samme udfordringer som Holstebro.

- I et forskningseksperiment som dette har vi alle muligheder for at prøve ting af og sammen blive klogere på, hvad der virker, og hvad der ikke virker, siger Anders Brøndum Klein.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce