Annonce
Holstebro

Spærret motorvej: Rejsningen af kranen trækker ud

Holstebromotorvejen er spærret efter et uheld, hvor en kran er væltet. Det vides ikke hvor længe motorvejen er spærret. Foto: Kaspar Hvid
En stor kran væltede torsdag eftermiddag på Holstebromotorvejen. Det har givet spærrede spor og lange køer i området. Rejsningen af kranen sker tidligst ved midnat.

Aulum: En større kran væltede torsdag eftermiddag på Holstebromotorvejen nær Aulum og skaber torsdag aften stadig trafikale udfordringer omkring motorvejen, som kan fortsætte gennem natten.

Meldingen om uheldet kom cirka klokken 16:10, og ifølge politiet skulle der ikke være tilskadekomne. Hvad der præcist er sket, kan Midt- og Vestjyllands Politi ikke fortælle endnu.

Motorvejen blev hurtigt spærret i begge retninger, men trafikken blev genåbnet i nødsporet i sydgående retning efter en rum tid. Senere blev strækningen i nordgående retning mellem uheldsstedet og den forrige afkørsel tømt for biler, da oprydningen trak ud.

Cirka klokken 18:30 skrev politiet på Twitter, at to store mobilkraner var på plads og klar til at rejse den væltede mobilkran. Men torsdag aften kan politiet konstatere på Twitter, at rejsningen trækker ud og senest sker ved midnat. Derefter følger reparation af vejbelægning og autoværn, så tidshorisonten for en fuld genåbning er stadig ukendt.

Politiet opfordrer til, at man kører af ved afkørsel 19 i nordgående retning, mens man kan bruge afkørsel 20 i sydgående retning.

Holstebromotorvejen er spærret og politiet er begyndt at lede trafikken fra motorvejen af afkørsel 19. Foto: Kaspar Hvid

 

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce