Annonce
Holstebro

Holstebroer kommer i ilden i Løvens Hule

Albert Kirk Iversen, der er opvokset i Holstebro, og i dag bor i Aarhus, deltager torsdag aften i Løvens Hule, hvor han søger investorer til sin virksomhed Raskrask.dk. Privatfoto: A.K. Iversen
Iværksætter Albert Iversen, der er opvokset i Holstebro, medvirker torsdag aften i "Løvens Hule" for at få investorer i sin virksomhed.

HOLSTEBRO: 33-årige Albert Kirk Iversen, der har gået på Rolf Krake Skolen og på gymnasiet i Holstebro, deltager torsdag aften i tv-programmet Løvens Hule på DR1, hvor iværksættere bliver vurderet af mulige investorer.

Efter gymnasiet flyttede han til Aarhus og tog uddannelse, og nogle år senere startede han virksomheden Raskrask.dk, der formidler massører, som kommer i borgernes eget hjem.

Virksomhedens freelance massører dækker det meste af landet, og torsdag aften skal han i Løvens Hule forsøge at overbevise én eller flere af de fem investorer om, at de bør investere i hans virksomhed.

De fem investorer i Løvens Hule er Jesper Buch, Mia Wagner, Jan Lehrmann, Jacob Risgaard eller Christian Arnstedt

Albert Kirk Iversen har spillet lidt fodbold - og det var netop under en hyggekamp med nogle venner, at han kom til skade med en fod og fik behov for massage - og derefter fik ideen til, at det ville være en fordel, hvis man kunne bestille en massør i eget hjem.

I dag er der tre-fire ansatte i firmaet, som har base i Aarhus.

Deltagerne i Løvens Hule må ikke fortælle, om det lykkes at få investorerne til at bide på deres idé, før udsendelsen har været bragt i DR1 torsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce