Annonce
Erhverv

Holstebro-vognmand har fået ny bil: Vi kalder den 'Vandtårnet'

Vognmand Erik Skræddergaard er Holstebro-dreng helt ind i sjælen. Iført sit halstørklæde fra TTH Holstebros fanklub viser han sit nyeste indkøb frem: En lastbil påmalet Holstebro-motiv. Her er det vandtårnet, som siden 1960'erne har været et af byens vartegn. Foto: Thomas Maxe
Hvide lastbiler er for kedelige, synes vognmand Skræddergaard. Og når man er Holstebro-dreng, skal bilen selvfølgelig pyntes med byens vartegn.

HOLSTEBRO: Skræddergaard er et navn, der forpligter, mener Erik Skræddergaard, som er tredje generations vognmand i Holstebro.

Hans far stod i en årrække for indsamling af dagrenovation i kommunen og havde i den tid et stort antal biler, som var dekoreret, så de ikke bare lignede kedelige skraldebiler. Den tradition har Erik Skræddergaard ønsket at videreføre, så hans biler skal også udsmykkes, og han har valgt, at det skal være motiver fra fødebyen.

- Jeg er Holstebro-dreng. Jeg kommer aldrig til at bo andre steder, siger Erik Skræddergaard og fremviser sin nyeste lastbil, der er dekoreret med en flot silhuet af et bymotiv, hvor nogle af Holstebros vartegn kan genkendes, blandt andet sognekirkens tårn, som er byens højeste punkt.

Den første bil blev udsmykket for et par år siden, og det blev noget af et tilløbsstykke.

- En af mine chauffører var kørt ned i midtbyen for at tømme en affaldscontainer. Han var parkeret lige ved siden af Holstebro Sognekirke og ringede til mig og lød noget bekymret: ”Jeg tror altså, at præsten er blevet tosset! Han standsede bilen ude midt på vejen, og nu har han lagt sig på jorden for at tage billeder af vores lastbil”, fortæller Erik Skræddergaard og ler hjerteligt.

Faktisk var præsten så glad og stolt, at han takkede vognmanden i sin gudstjeneste.

- Det er jo lige før, jeg burde komme der noget oftere, siger Erik Skræddergaard.

Annonce

Vognmand Skræddergaard K/S

Skræddergaard-familien har siden 1927 transporteret især affald og øl rundt i Holstebro og omegn, først med hestevogn og i dag med Volvo-lastbiler.

Den nuværende ejer Erik Skræddergaard er tredje generation. Efter en årrække som bestyrer af et øldepot gik han ind i familievirksomheden, hvor fjerde generation – Dennis Skræddergaard – nu også er beskæftiget.

Vognmand Skræddergaard håndterer restaffald (for eksempel pap, papir, plastik og metal) fra virksomheder i store dele af Danmark. Det kan være alt fra tømning af mindre affaldsbeholdere på hjul til store containere.

Sideløbende udlejer vognmanden udstyr til festivaler, events, idrætsstævner og receptioner – lige fra store kølecontainere til fadølsanlæg og øl, vand og snacks.

Firmaet råder over fire lastbiler og beskæftiger fem mand.

Hjemmeside: www.vognmand-skraeddergaard.dk

Affald, øl og vand(tårn)

For nylig har vognmanden anskaffet sig en ny lastbil – endnu en Volvo, for det er det eneste, der duer, mener han – og så skulle de finde et motiv til den også.

- Den er syv meter lang, så det gamle motiv passede ikke helt. Der manglede lige som noget, så vi har fået vandtårnet med på den. Det er jo også et af byens markante vartegn, siger vognmanden.

Den nye lastbil er ikke kun pæn. Den er også mere praktisk og giver chaufførerne et lidt bedre arbejdsmiljø. Siderne har foldedøre, så bilen let kan åbnes helt fra både bagsiden og siden.

Det giver også nye muligheder for den opfindsomme vognmand, som i kraft af sin fortid som øldepotbestyrer har succes med at skaffe øl, vand og snacks til fester og events. Det virker måske ikke så indlysende at kombinere affaldstransport med udlejning af fadølsanlæg, men Erik Skræddergaard er en god ”købmand” og har glæde af begge grene i forretningen.

- Jeg bliver nogle gange kontaktet af en virksomhed, som bestiller en affaldscontainer, fordi de skal fejre noget. Og så er det jo en god anledning til at spørge, om vi ikke også lige skal tage et fadølsanlæg med ud, når vi kommer med containeren – eller omvendt, siger han og smiler.

Holstebro på Bornholm

Han har også gode og kreative ideer med den nye bil og flexladet.

- Den kunne faktisk godt bruges som scene, siger han og står og brummer lidt, mens han kigger på bilen og ligner én, der allerede er ved at udtænke en plan for, hvor fadølsanlægget (og affaldsbeholderen til plastikkrusene) skal stå henne for at servicere publikum til en pop-up-fest et eller andet sted.

Udsmykningen på Skræddergaards biler er trykt på folie, designet med assistance fra et andet lokalt firma, A-Z Totalkoncept i Holstebro.

Der er dog ikke nogen, som kan nænne at rykke folien af. En af de gamle biler kører for eksempel rundt på Bornholm, hvor et lokalt firma har købt den brugte bil, men altså har valgt at beholde Holstebro-motivet.

Flot ser den ud, Skræddergaards nyeste Volvo. Udsmykningen er en folie, som er designet og printet af Holstebro-firmaet A-Z Totalkoncept. Foto: Thomas Maxe
Den nye lastbil har "flexlad", så man kan læsse og losse både fra bagenden og siden. Det giver lidt bedre arbejdsmiljø for firmaets næste generation, Dennis Skræddergaard, der kører som chauffør for sin far. Foto: Thomas Maxe
Ved siden af affaldstransport og containerudlejning har vognmand Skræddergaard en sidebeskæftigelse med at levere øl, vand og snacks til fester og events. Erik Skræddergaard er forhenværende depotbestyrer, så han har ikke glemt, hvordan man skænker en fadøl. Foto: Thomas Maxe
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce