Annonce
Sport

Holstebro-trio er blevet inviteret ind i landsholdsvarmen - målet er OL i 2024

Hvis alt gå vel, så kommer vi til at se disse tre unge mænd fra Holstebro på vandet ved OL i 2024 i Paris. Fra venstre er det Magnus Rathenborg, Magnus Valbirk og Kaare Mortensen. Pressefoto
Efter udviklingssamtaler med landstrænerteamet er trioen Magnus Zier Quist Rathenborg, Magnus Valbirk og Kaare Mortensen blevet indlemmet i den danske landsholdsbruttotrup, som skal repræsentere Danmark ved VM og OL.
Annonce

København: De seneste år har Trine Dahl Pedersen repræsenteret Holstebro Roklub i træningsmiljøet i Danmarks Rocenter, hvor cremen af dansk roning er samlet.

At blive indlemmet i Danmarks Rocenters træningsmiljø vil sige, at man kommer til at indgå i den danske landsholdsbruttotrup. Roerne, som er i den danske bruttotrup, har alle potentialet til at blive udtaget til de landsholdsbåde, som skal repræsentere Danmark ved VM og OL.

Og nu kan Trine Dahl Pedersen se frem til at få selskab af klubkammeraterne Magnus Zier Quist Rathenborg, Magnus Valbirk og Kaare Mortensen, der efter udviklingssamtaler med landstrænerne i august er blevet sluset ind i Danmarks Rocenter.

- Man kommer kun ind i Danmarks Rocenter, hvis man er god nok, og efter at have udviklet sig flot på U23-landsholdet står de nu et sted, hvor de er klar til at træde ind på en højere hylde, fortæller ungdomslandstræner Nils Henrik Stene fra Danmarks Rocenter.

Annonce

Målet er OL

Teknisk set er døren til De Olympiske Lege i 2021 ikke lukket for den vestjyske trio, men ifølge landstræneren er det ikke i forhold Tokyo-legene, man henter dem ind i landsholdsvarmen.

- Det er i forhold til OL i 2024, at vi ser dem som muligheder og tror på, at de kan nå det niveau, der skal til for at være med. Det første store mål for dem bliver VM i Shanghai næste år, som ligger efter OL, forklarer Nils Henrik Stene.

De tre roere bor allerede i dag i København, selvom de på klubplan fortsat repræsenterer Holstebro Roklub, og kender derfor til miljøet i Danmarks Rocenter. Og det er et miljø, som de ser frem til at blive 100 procent en del af.

- Da vi allerede har været en del af U23-landsholdet, har vi snuset lidt til miljøet, men det bliver fedt at skulle træne med de dygtigste roere i Danmark og også have adgang til flere eksperter end, vi har i dag. Jeg er super glad, og håber, at dette kan blive afsættet til, at jeg på sigt bliver så god, at landstræneren udtager mig til en af landsholdsbådene, siger Magnus Zier Quist Rathenborg i en pressemeddelelse.

Annonce

Suverænt talentarbejde

At de unge holstebroere begynder at fylde mere og mere i toppen af dansk roning er ikke den store overraskelse for dem, der har fulgt med i udviklingen det seneste årti.

Det langsigtede talentarbejde under træner Søren Madsens kyndige ledelse har længe givet smagsprøver på, at noget stort var på vej fra Vandkraftsøen. Klubbens unge roere har taget masser af ungdomsmedaljer på både nationalt og internationalt plan, og da der for et par uger siden blev roet senior-DM, var det med Holstebro Roklub som den dominerende klub.

- Det vi ser er resultatet af et suverænt godt talentarbejde i Holstebro, konstaterer Nils Henrik Stene.

Og ifølge ungdomslandstræneren er udtagelsen af Magnus, Magnus og Kåre kun første skridt på vejen. Endnu flere talenter fra Holstebro vil formentlig blive en del af landsholdet.

- Det her er kun første spadestik til noget, der kan blive et landshold domineret af roere fra Holstebro, siger Nils Henrik Stene.


Man kommer kun ind i Danmarks Rocenter, hvis man er god nok, og efter at have udviklet sig flot på U23-landsholdet står de nu et sted, hvor de er klar til at træde ind på en højere hylde.

Nils Henrik Stene, ungdomslandstræner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce