Annonce
Navne

Holstebro Teater nomineret til Reumert-prisen "Årets Teater"

Bjørk-Mynte Paulse (til højre) er nomineret som "Årets danser", men også hele Holstebro Teater og Dansekompagni er nomineret til en rpis, nemlig brancheprisen "Årets Teater". Pressefoto: Jonas Søgaard
Holstebro Teater og Dansekompagni er ikke uvant med Reumert-nomineringer. Men i år er der hele to; danseren Bjørk-Mynte Paulse er nomineret som "Årets danser" og selve teatret/dansekompagniet er nomineret som "Årets Teater".

Holstebro: Når Årets Reumert - den største og mest kendte teaterpris i Danmark - den 12. juni skal uddeles i Odeon i Odense, sidder der repræsentanter fra Holstebro Teater og Dansekompagni i salen. Og de har god grund til at krydse fingre og vente spændt.

Ikke blot er danseren Bjørk-Mynte Paulse nomineret som en af tre til prisen "Årets danser", dels for "Sandmanden" (Aarhus Teater, Sort/Hvid og Holstebro Dansekompagni) og dels for "The Danish Girl" (Holstebro Dansekompagni og Vejle Musikteater), men selve Holstebro Teater og Dansekompagni er også nomineret til brancheprisen "Årets teater".

Brancheprisen er lidt anderledes end de øvrige priser, hvor det er den siddende Reumert-jury, der nominerer og vælger vinderen. Når det gælder brancheprisen er det Dansk Teaters medlemsteatre, der indstiller og stemmer om, hvem der får prisen. I år har branchen nomineret ni teatre til prisen.

Annonce

- Vi er meget glade og stolte over nomineringen. Det er en stor anerkendelse af vores teater og ikke mindst vores dygtige og engagerede medarbejdere. Det er fantastisk endelig at have muligheden for igen at udkomme med en masse dans og teater efter flere perioder med nedlukninger og tomme sale. Vi har jo ikke vundet endnu – men for mig er sådan en nominering nærmest lige så stor en sejr, siger Anders Jørgensen, direktør hos Musikteatret Holstebro, i en pressemeddelelse.

Fingeren på pulsen

Holstebro Dansekompagni, der indtil 2021 hed Black Box Dance Company, er ikke ukendt med Reumert nomineringer. I 2016 var kompagniet nomineret til "Årets danseforestilling" med "7Even", i 2018 var de nomineret med "No sex - en verden af køn" og i 2021 med "Punk- A Rebel Never Dies".

Vi er meget beærede over at blive betragtet som et af årets teatre i hele lande.

David Price, Holstebro Teater og Dansekompagni

Og i år gælder det så hele to nomineringer.

- Vi er meget beærede over at blive betragtet som et af årets teatre i hele landet, siger David Price fra kompagniet.

Han er i øvrigt instruktør, når Holstebro Teater og Dansekompagni går forrest med et eksempel på, hvordan kunsten og kulturen kan gøre en forskel i en situation som den, det globale samfund netop står i med krigen i Ukraine.

Den 2. juni opfører Holstebro Dansekompagni nemlig forestillingen ’Mit Stille Hjem’ - et kunstnerisk samarbejde med tre ukrainske flygtninge, som er flygtet fra deres hjemland og nu giver publikum et øjebliksbillede af en historisk krigstilstand.

Holstebro Teater står også bag et samarbejde med One And Only og Vejle Musikteater, der sender en lang række musicals forbi Holstebro i løbet af de kommende år. Blandt de kommende musicaltitler finder man ’Grease’ og ’Dirty Dancing’, der begge får premiere til næste år.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce