Annonce
Holstebro

Kåret som Danmarks Bedste Handelsby: Vi er så rørte - det er næsten til at tude over

I en tid med hård konkurrence fra online handel og corona-restriktioner var torsdagens hovedpris som Danmarks Bedste Handelsby et kæmpe skulderklap til Holstebro, der har arbejdet meget med at skabe mere liv i bymidten de seneste par år. Foto: Morten Stricker
Otte gange er prisen som Danmarks Bedste Handelsby blevet uddelt - Holstebro snuppede torsdag sin anden topplacering. "Det betyder helt vildt meget," siger borgmester.
Annonce

Holstebro: Vi skal tilbage til 2006 for at finde en lignende topplacering i den årlige rangliste over danske handelsbyer.

Men i år lykkedes det igen - at vinde hovedprisen som "Danmarks Bedste Handelsby". Det har kun to andre handelsbyer præsteret, Vejle og Køge.


Det her er et udslag af, at vi har haft Cityvækst i nogle år og har sat fokus på midtbyen, og hvor alle aktører gør hinanden gode. Det gør, at vi kommer til at stå stærkere, og hele tiden tager nye initiativer for at udvikle midtbyen.

H.C. Østerby, borgmester.


- Det betyder helt vildt meget, siger en glad borgmester H.C. Østerby, der havde taget turen til Fredericia sammen med bestyrelsen for Holstebro Handelsstandsforening og handelschefen for at få overrakt en kæmpe pokal og diplom.

Annonce

Sammen er vi stærke

Det er 8. gang, at Detailforum og Institut for Center-Planlægning kårer de bedste handelsbyer, og H.C. Østerby er ikke i tvivl om, hvad der har gjort udslaget. Det er en målrettet indsats, hvor butikker, ejendomsbesiddere, kulturinstitutioner og kommune har samarbejdet om at få mere liv og aktiviteter i gågaderne og udviklingen med færre tomme lejemål, flere caféer og mere udeservering.

- Det her er et udslag af, at vi har haft Cityvækst i nogle år og har sat fokus på midtbyen, og hvor alle aktører gør hinanden gode. Det gør, at vi kommer til at stå stærkere, og hele tiden tager nye initiativer for at udvikle midtbyen, siger H.C. Østerby.

Annonce

Allerbedst på service

Holstebro scorede højt og lå i en top 3 på stort set alle parametre, blandt andet på parkeringsforhold, tilgængelighed, renlighed og kunst/kultur.

Formanden for Holstebro Handelsstandsforening, Michael Ulsted, kunne da nærmest også undvære bilen - og flyve hjem til Holstebro:

- For det første er det  et kæmpe cadeau til hele Holstebro - til alle - lige fra ekspedienten til ham, der kører rundt i gaderne og gør rent. Men det allerstørste cadeau er, at vi er den bedste på service. Det fik hårene til at rejse sig. Vi blev meget stolte, siger Michael Ulsted og forsøger at sætte ord på, hvorfor det er så stor en forløsning for ham og kollegerne:

- Det har været så turbulent en tid med e-handel, biografbyggeriet på Enghaven og corona, hvor ingenting er, som det plejer... - og så får vi sådan en pris lige ned i turbanen. Det er næsten til at tude over.

Formanden selv nøjedes ikke med "næsten". Han fældede rent faktisk en tåre.

Borgmester, bestyrelsen for Holstebro Handelsstandsforening og handelschefen var torsdag i Fredericia for at modtage prisen "Danmarks Bedste Handelsby 2020". Foto: Privat
Annonce

100 kunder spurgt

I alt 22 danske handelsbyer har valgt at deltage.

I hver handelsby er der gennemført 100 interviews med bymidtens kernekunder, det vil sige kunder, der kommer i bymidten mindst én gang om måneden. Derudover har en jury bestående af nøglepersoner fra branchen, foretaget en bedømmelse af handelsbyerne blandt andet på baggrund af et detaljeret spørgeskema udfyldt af de enkelte handelsbyer. Her har handelsbyen detaljeret redegjort for, hvad der gør deres bymidte speciel, samt hvordan der arbejdes på at gøre den endnu mere attraktiv.

I juryens begrundelse for kåringen af Holstebro som Danmarks Bedste Handelsby for byer med over 20.000 indbyggere, står der blandt andet: "Bymidten bindes sammen af en spændende og intim gågade, som er domineret af en smuk granitbelægning. Bymidten er endvidere præget af et stort antal kunstværker, som er med til at trække besøgende langvejs fra. Kulturen har således gennem mange år været et varemærke for byen, som også huser en lang række uddannelsesinstitutioner. Selv om e-handelen vil vokse i de kommende år, vil denne handelsby uden tvivl fortsat være at finde på landkortet."

Tidligere priser

Det er 8. gang, at Holstebro deltager i Institut for Center-Planlægnings prisuddeling blandt danske handelsbyer.

I år dyster 22 byer om de syv priser: Holstebro, Herning, Viborg, Aalborg, Vejen, Vejle, Fredericia, Aabenraa, Sønderborg, Tønder, Middelfart, Svendborg, Ringe, Asnæs, Nykøbing Sjælland, Køge, Næstved, Præstø, Roskilde, Slagelse, Stege og Vordingborg.

Nedenfor ses tidligere priser, der er landet i Holstebro.

2006: Danmarks Bedste Handelsby og Danmarks Flotteste Handelsby

2008: Danmarks Flotteste Handelsby

2010: Danmarks Flotteste Handelsby

2012: Danmarks Flotteste Handelsby

2014: Danmarks Flotteste Handelsby

2016 & 2018: Ingen priser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce