Annonce
Holstebro

Holstebro Sygehus solgt for 45 millioner

Foto: Johan Gadegaard

Holstebro Kommune er blevet enige med regionen om at købe Holstebro Sygehus fra 2021.

Annonce

Holstebro: Sygehuset lukker i 2020, når de første patienter rykker ind i det nye supersygehus i Gødstrup.

Men fra 2021 overtager Holstebro Kommune grunden og bygningerne. Kommunen har nemlig indgået en købskontrakt med regionen på de omkring 87.000 kvadratmeter sygehusbygninger.

Prisen lyder på 45 millioner kroner og den er dermed betragtelig lavere end den pris på 136 millioner kroner, som Herning Kommune måtte betale for sygehuset i Herning.

- Købet af hospitalsmatriklen åbner op for nogle gode muligheder for udvikling af et attraktive boligområder på en helt central placering i Holstebro tæt ved byens mangfoldige handels- og uddannelsesliv og med et helt unikt grønt område i "baghaven", siger borgmester H.C. Østerby (S) med henvisning til Holstebro Lystanlæg.

Frem til overtagelsen af hospitalsmatriklen, skal visionerne for det bynære område omsættes til en lokalplan, så Holstebro Kommune er klar til byudviklingen, når overtagelsen bliver en realitet.

-Alle forudsætninger for at skabe et nyt bykvarter af høj karat midt i Holstebros centrum er til stede - alt er i princippet muligt, siger H.C. Østerby.

Som en del af købsaftalen er det aftalt, at Specialtandplejen, Høreklinikken og Hjælpemiddelcentralen lejer sig ind i det tidligere sygehus for foreløbig fem år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce