Annonce
Sport

Holstebro-roere viser international form: Blot tre sekunder fra verdensrekorden

Holstebro-roeren Frederik Taulbjerg (til venstre) og hans kolleger viste kanonform og var kun tre sekunder fra verdensrekord. Foto: Holstebro Roklub

Frederik Taulbjerg og hans kolleger i fireren var blot tre sekunder fra verdensrekorden ved testregattaen i Bagsværd.

Annonce

Holstebro: Nu er det slut med testregattaer, forberedelser og alt det andet der kommer før en ny ro sæson, der topper fra slutningen af maj til begyndelsen af efteråret.

I weekenden blev den traditionelle testregatta i Bagsværd afholdt. Og de mange unge roere fra Holstebro Roklub viste, at de er i form til en spændende sæson.

Trine Dahl Petersen er med på kvindefireren, der satses på frem mod OL i Tokyo i 2020. De fire roere viste overbevisende form, og de ser skarpe ud, inden der om små tre uger tages hul på World Cup-sæsonen.

I U23-rækken, hvor mange af Holstebro-talenterne hører til, blev der også leveret fine resultater. Fredrik Taulbjerg ror på U23 letvægtsfireren, og de havde allerede under træning vist, at de har fart i båden.

- Ingen havde dog havde regnet med, at de ville være blot tre sekunder fra verdensrekorden. Det er en meget lovende optakt, og nu ser vi frem til første internationale møde om 14 dage i Tyskland, siger Holstebro Roklubs kaproningschef Freddy Quist.

I det næste lag i U23-klassen har Holstebro Roklub også mange stærke kort. Det drejer sig om Jonatan Nielsen, Aske Birkjær Petersen, Christian Taulbjerg og Magnus Zier Quist Rathenborg. Roerne blev prøvet af i to forskellige konstellationer lørdag og søndag, og de fire roere fra Holstebro er for alvor inde i billedet til sæsonens internationale opgaver.

Allerede i den kommende weekend skal fire U19 roere fra Holstebro i aktion ved Junior-EM i Frankrig. Det gælder fireren med Niclas Ulnits, Kåre Mortensen, Casper Lindballe Petersen og Magnus Valbirk.

- De fik vigtig løbstræning før næste weekends U19 EM i Frankrig. Holdet stillede til start i seniorrækken for at få ordentlig modstand. Hvis de får det hele til at fungere, er der mulighed for en A-finale ved EM, siger Freddy Quist.

Også i de yngste klasser viste Holstebro-roerne fin form. De yngre roere under U19 tog som sædvanligt adskillige podiepladser og havde deres store andel i weekendens sejre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Udvisningshelvede var med til at knuse drømmen om tredje pokaltitel: Min følelse er, at dommerne var noget hårdere ved os end ved dem

Holstebro

Vinderup ramt af indbrudsbølge

Struer

Masteklager bliver hørt

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce