Annonce
Sport

Holstebro-roere med medaljepotentiale ved U23 VM

Trioen Aske Birkjær Pedersen (til venstre), Jonathan Nielsen (i midten) og Magnus Rantborg er nogle af de landsholdsroere, der i denne uge skal forsøge at hente medaljer ved U23 VM i Polen. Foto: Morten Stricker

Hele syv roere fra Holstebro Roklub er med i landsholdsbådene, når der de kommende dage holdes U23 VM i polske Poznan.

Poznan: Fra onsdag til søndag skal cirka 1000 roere fordelt på 38 nationer i vandet ved den polske by Poznan, og kæmpe om medaljer og hæder ved U23 VM i Polen.

Holstebro Roklub er repræsenteret med hele syv roere, fordelt på fem forskellige landsholdsbåde. Og heraf skal man ikke blive overrasket hvis en eller flere roer medaljer hjem.

Størst forhåbninger må der gøres til Fredrik Taulbjerg, der ror 4x letvægt (dobbeltfirer) med Christian Hagemann, Lyngby, Jonas Lund, Furesø og Jens Graudal, Bagsværd. En båd, der har haft imponerende fart i båden og for nyligt hentede en fornem andenplads hjem i World Cup-stævnet for seniorer i schweiziske Luzern.

- Båden har kvalitet til at vinde medalje og måske guld. Har vist fremragende og stabilt niveau i samtlige regattaer i år, lyder vurderingen fra kaproningschef i Holstebro Roklub, Freddy Quist.

Annonce

Båden har kvalitet til at vinde medalje og måske guld. Har vist fremragende og stabilt niveau i samtlige regattaer i år.

Freddy Quist, kaproningschef i Holstebro Roklub.

En anden mulig finaledeltager med potentiale til en topplacering er lemvigeren Ida Birkjær Pedersen, der er hjemme fra USA, hvor hun går på college. Birkjær ror firer uden i åben klasse og danner hold med Astrid Stensberg, Julie Poulsen og Martha Kempf. Holdet har fået kælenavnet amerikanerbåden, da alle studerer/ror for deres respektive universiteter i USA og kan godt gå i top 4.

Også Nanna Bo Christensen, der ror 4x letvægt (dobbeltfirer) med Ida Langkær, Bagsværd, Line Katrine Olesen, Lyngby og Anna Katrine Kilgaard, ligner en finaledeltager. Freddy Quist vurderer dem til at kunne slutte mellem nummer fire og nummer seks.

Aske Birkjær Pedersen og Magnus Zier Quist Rathenborg ror 4- (firer uden) i åben klasse med Bastian Secher, Roskilde og Sebastian Bache, Københavns Roklub. Ifølge kaproningschefen er der her tale om et ungt hold med stort potentiale og som ligger til at tage en topplacering i B-finalen - men hvis tingene flasker sig, er en A-finaleplads indenfor rækkevidde i et svært felt.

Umiddelbart ligner det også en B-finale for Jonatan Nielsen og Andreas Hundskjær i 4+ (firer med) i åben klasse med Esben Søvndal, DSR, Malthe Risbjerg, Odense og Aksel Dybdal, Københavns Roklub.

- Da holdet hidtil har roet 4- kender vi ikke helt deres niveau, når der er styrmand i båden, hvilket giver lidt mere dødvægt. Men et ungt hold hvor den enkelte har stort potentiale, fortæller Freddy Quist.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Klar med ny topchef til nytår

Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce