Annonce
Sport

Holstebro-roere med medaljepotentiale ved U23 VM

Trioen Aske Birkjær Pedersen (til venstre), Jonathan Nielsen (i midten) og Magnus Rantborg er nogle af de landsholdsroere, der i denne uge skal forsøge at hente medaljer ved U23 VM i Polen. Foto: Morten Stricker

Hele syv roere fra Holstebro Roklub er med i landsholdsbådene, når der de kommende dage holdes U23 VM i polske Poznan.

Annonce

Poznan: Fra onsdag til søndag skal cirka 1000 roere fordelt på 38 nationer i vandet ved den polske by Poznan, og kæmpe om medaljer og hæder ved U23 VM i Polen.

Holstebro Roklub er repræsenteret med hele syv roere, fordelt på fem forskellige landsholdsbåde. Og heraf skal man ikke blive overrasket hvis en eller flere roer medaljer hjem.

Størst forhåbninger må der gøres til Fredrik Taulbjerg, der ror 4x letvægt (dobbeltfirer) med Christian Hagemann, Lyngby, Jonas Lund, Furesø og Jens Graudal, Bagsværd. En båd, der har haft imponerende fart i båden og for nyligt hentede en fornem andenplads hjem i World Cup-stævnet for seniorer i schweiziske Luzern.

- Båden har kvalitet til at vinde medalje og måske guld. Har vist fremragende og stabilt niveau i samtlige regattaer i år, lyder vurderingen fra kaproningschef i Holstebro Roklub, Freddy Quist.

Båden har kvalitet til at vinde medalje og måske guld. Har vist fremragende og stabilt niveau i samtlige regattaer i år.

Freddy Quist, kaproningschef i Holstebro Roklub.

En anden mulig finaledeltager med potentiale til en topplacering er lemvigeren Ida Birkjær Pedersen, der er hjemme fra USA, hvor hun går på college. Birkjær ror firer uden i åben klasse og danner hold med Astrid Stensberg, Julie Poulsen og Martha Kempf. Holdet har fået kælenavnet amerikanerbåden, da alle studerer/ror for deres respektive universiteter i USA og kan godt gå i top 4.

Også Nanna Bo Christensen, der ror 4x letvægt (dobbeltfirer) med Ida Langkær, Bagsværd, Line Katrine Olesen, Lyngby og Anna Katrine Kilgaard, ligner en finaledeltager. Freddy Quist vurderer dem til at kunne slutte mellem nummer fire og nummer seks.

Aske Birkjær Pedersen og Magnus Zier Quist Rathenborg ror 4- (firer uden) i åben klasse med Bastian Secher, Roskilde og Sebastian Bache, Københavns Roklub. Ifølge kaproningschefen er der her tale om et ungt hold med stort potentiale og som ligger til at tage en topplacering i B-finalen - men hvis tingene flasker sig, er en A-finaleplads indenfor rækkevidde i et svært felt.

Umiddelbart ligner det også en B-finale for Jonatan Nielsen og Andreas Hundskjær i 4+ (firer med) i åben klasse med Esben Søvndal, DSR, Malthe Risbjerg, Odense og Aksel Dybdal, Københavns Roklub.

- Da holdet hidtil har roet 4- kender vi ikke helt deres niveau, når der er styrmand i båden, hvilket giver lidt mere dødvægt. Men et ungt hold hvor den enkelte har stort potentiale, fortæller Freddy Quist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Minister: Nej til privat læreruddannelse i Herning, da det vil få alvorlige konsekvenser

Annonce