Annonce
Sport

Holstebro-roere fik en blandet start på U23 VM

Aske Birkjær Pedersen, Jonathan Nielsen og Magnus Rantborg var alle i aktion på førstedagen af U23 VM i Polen. Foto: Morten Stricker

De fleste leverede som forventet på førstedagen af U23 VM i polske Poznan, mens en enkelt båd skuffede. Torsdag skal "amerikanerbåden" i vandet.

Poznan: Onsdag blev der taget hul på U23 VM i polske Poznan, hvor en stribe både med roere fra Holstebro Roklub var i vandet til deres indledende heats.

- Førstedagen forløb lidt blandet, men vel også som forventet, lyder den hurtige analyse fra kaproningschef Freddy Quist.

På negativsiden fik Jonatan Nielsen i 4+ med Andreas Hunskær som styrmand en dårlig start på VM. Båden roede under dagligt niveau og fik ikke fundet det afgørende samarbejde på holdet og skal derfor ro et opsamlingsheat torsdag om en plads i semifinalen.

Også Nanna Bo i 4x letvægt kæmpede sammen med holdkammeraterne det bedste, holdet kunne præstere, men skal ligeledes ud i opsamlingen torsdag om en plads i enten A eller B finalen.

Annonce

Direkte i finalen

Bedre så det ud for Aske Birkjær Pedersen og Magnus Rathenborg i 4-, der roede et veldisponeret løb og følte klassens store favorit, Rumænien, lidt på tænderne de første 500 meter.

Resten af løbet koncentrerede danskerne sig om at forsvare andenpladsen, der gav direkte adgang til semifinalen, hvilket lykkedes foran Litauen, Kroatien og Tyrkiet.

- Både Rumænien og Litauen har roet World Cup i seniorklassen i 2018, så et flot løb af de unge U23'ere. Semifinalen roes på fredag, og muligheden for en A-finale er til stede, men det bliver svært, siger Freddy Quist.

Finalen er til gengæld allerede i hus for Fredrik Taulbjerg og kammeraterne i 4x letvægt, der gjorde, som de skulle, vandt deres heat og gik direkte i finalen, der roes lørdag.

- Flot løb, lidt afventende på første halvdel og derefter øgede de gradvis til konkurrenterne faldt fra. Vi kan måske skimte en "lille" medalje, lyder det forsigtigt fra kaproningschefen.

Ida Birkjær Pedersen og "Amerikanerfireren" ror indledende torsdag formiddag. Et løb, der kan ses frem til med spænding.

- De har fået et stærkt heat, men de har niveauet til løse opgaven, såfremt de kan ramme det fælles tryk og samarbejde, fortæller Freddy Quist.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce