Annonce
Sport

Holstebro-roer har mistet plads i landsholdsfireren kort før VM: Jeg havde det af helvede til, da jeg fik beskeden

Trine Dahl Pedersen, her sammen med kæresten Frederik Taulbjerg, kommer ikke til at ro VM som en del af fireren uden styrmand. Foto: Morten Stricker

En omrokering som følge af sygdom i dametoeren uden styrmand har kostet Trine Dahl Pedersen pladsen i landsholdsfireren op til VM. Men hun skal nok komme igen, og det bliver med et brag, siger kaproningschef.

Annonce

Holstebro: Beskeden kom som en hammer, da landsholdsledelsen fortalte Trine Dahl Pedersen, at hendes plads i damefireren uden styrmand bliver overtaget af Lærke Berg Rasmussen.

Den 21-årige roer fra Holstebro Roklub erobrede ellers en plads i den eftertragtede båd tilbage i februar og satte sig dermed i førersædet til deltagelse i både VM, World Cup-løb og ikke mindst OL i Tokyo 2020. En plads, hun nu et halvt år senere må afgive.

- Jeg blev selvfølgelig ked af det, da jeg fik af vide, at jeg røg af båden. Jeg havde det ad helvede til. Men man er nødt til at komme videre og så prøve at bruge det til at blive endnu stærkere, fortæller Trine Dahl Pedersen.

Når vestjyden ikke længere skal være en del af båden, der i weekenden deltager i næste afdeling af World Cuppen i schweiziske Luzern, skyldes det en større omrokering i bådene. Danmarks Rocenter har foreløbigt valgt at skrinlægge satsningen på den ellers succesfulde dametoer uden styrmand med Christina Juhl Johansen og Lærke Berg Rasmussen, efter at førstnævnte længe har kæmpet med eftervirkningerne af en lungehindebetændelse. I stedet har man valgt at flytte Lærke Berg Rasmussen op i fireren, mens Trine Dahl Pedersen får det ledige sæde i toeren.

- Det er ikke fordi, vi ikke tror på Trine på den lange bane, men vores opgave er at sammensætte de både, vi tror på, og der er hun lige nu ikke en af de fire, vi satser på. Der er stadig masser af perspektiv i Trine, og når vi kommer om på den anden side af VM, skal hun nok få nye muligheder, siger Finn Trærup-Hansen, der er sportschef hos Danmarks Rocenter.

Det er ikke fordi, vi ikke tror på Trine på den lange bane, men vores opgave er at sammensætte de både, vi tror på, og der er hun lige nu ikke en af de fire, vi satser på. Der er stadig masser af perspektiv i Trine, og når vi kommer om på den anden side af VM, skal hun nok få nye muligheder.

Finn Trærup-Hansen, sportschef hos Danmarks Rocenter.
Annonce

VM med ny makker

I toeren skal Trine Dahl Pedersen ro sammen med Christina Juhl Johansen, der har været forhindret i at træne kontinuerligt over lange perioder i 2018.

Hun er på vej tilbage, og parret skal træne hver dag, men det bliver i første omgang med håndbremsen en smule trukket, indtil den rutinerede roer er tilbage i fuld vigør. Håbet er, at det sker tids nok til, at det nye makkerpar bliver konkurrencedygtige ved VM i midten af september.

- Planen er, at vi skal med på træningslejren to uger før VM, og så vil der blive taget en vurdering af, om vi har fundet nok fart til, at vi kan deltage ved VM, forklarer Trine Dahl Pedersen.

Efter at være kommet sig over skuffelsen har hun nu taget åren i den anden hånd og indstillet sig på at arbejde benhårdt på at få det bedste ud af situationen.

- Jeg kan lære enormt meget af Christina, hvilket kan hjælpe mig til at blive en bedre roer, lyder det fra den unge roer.

Og skal man tro kaproningschef i Holstebro Roklub, Freddy Quist, så er der ingen grund til at hænge med hovedet.

- Du kan ikke komme igennem en karriere i topidræt, uden der vil være bump på vejen. Trine skal nok komme stærkt igen, det er jeg helt sikker på - og det bliver med sådan et brag, siger Freddy Quist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Minister: Nej til privat læreruddannelse i Herning, da det vil få alvorlige konsekvenser

Annonce