Annonce
Sport

Holstebro-roer har mistet plads i landsholdsfireren kort før VM: Jeg havde det af helvede til, da jeg fik beskeden

Trine Dahl Pedersen, her sammen med kæresten Frederik Taulbjerg, kommer ikke til at ro VM som en del af fireren uden styrmand. Foto: Morten Stricker

En omrokering som følge af sygdom i dametoeren uden styrmand har kostet Trine Dahl Pedersen pladsen i landsholdsfireren op til VM. Men hun skal nok komme igen, og det bliver med et brag, siger kaproningschef.

Holstebro: Beskeden kom som en hammer, da landsholdsledelsen fortalte Trine Dahl Pedersen, at hendes plads i damefireren uden styrmand bliver overtaget af Lærke Berg Rasmussen.

Den 21-årige roer fra Holstebro Roklub erobrede ellers en plads i den eftertragtede båd tilbage i februar og satte sig dermed i førersædet til deltagelse i både VM, World Cup-løb og ikke mindst OL i Tokyo 2020. En plads, hun nu et halvt år senere må afgive.

- Jeg blev selvfølgelig ked af det, da jeg fik af vide, at jeg røg af båden. Jeg havde det ad helvede til. Men man er nødt til at komme videre og så prøve at bruge det til at blive endnu stærkere, fortæller Trine Dahl Pedersen.

Når vestjyden ikke længere skal være en del af båden, der i weekenden deltager i næste afdeling af World Cuppen i schweiziske Luzern, skyldes det en større omrokering i bådene. Danmarks Rocenter har foreløbigt valgt at skrinlægge satsningen på den ellers succesfulde dametoer uden styrmand med Christina Juhl Johansen og Lærke Berg Rasmussen, efter at førstnævnte længe har kæmpet med eftervirkningerne af en lungehindebetændelse. I stedet har man valgt at flytte Lærke Berg Rasmussen op i fireren, mens Trine Dahl Pedersen får det ledige sæde i toeren.

- Det er ikke fordi, vi ikke tror på Trine på den lange bane, men vores opgave er at sammensætte de både, vi tror på, og der er hun lige nu ikke en af de fire, vi satser på. Der er stadig masser af perspektiv i Trine, og når vi kommer om på den anden side af VM, skal hun nok få nye muligheder, siger Finn Trærup-Hansen, der er sportschef hos Danmarks Rocenter.

Annonce

Det er ikke fordi, vi ikke tror på Trine på den lange bane, men vores opgave er at sammensætte de både, vi tror på, og der er hun lige nu ikke en af de fire, vi satser på. Der er stadig masser af perspektiv i Trine, og når vi kommer om på den anden side af VM, skal hun nok få nye muligheder.

Finn Trærup-Hansen, sportschef hos Danmarks Rocenter.

VM med ny makker

I toeren skal Trine Dahl Pedersen ro sammen med Christina Juhl Johansen, der har været forhindret i at træne kontinuerligt over lange perioder i 2018.

Hun er på vej tilbage, og parret skal træne hver dag, men det bliver i første omgang med håndbremsen en smule trukket, indtil den rutinerede roer er tilbage i fuld vigør. Håbet er, at det sker tids nok til, at det nye makkerpar bliver konkurrencedygtige ved VM i midten af september.

- Planen er, at vi skal med på træningslejren to uger før VM, og så vil der blive taget en vurdering af, om vi har fundet nok fart til, at vi kan deltage ved VM, forklarer Trine Dahl Pedersen.

Efter at være kommet sig over skuffelsen har hun nu taget åren i den anden hånd og indstillet sig på at arbejde benhårdt på at få det bedste ud af situationen.

- Jeg kan lære enormt meget af Christina, hvilket kan hjælpe mig til at blive en bedre roer, lyder det fra den unge roer.

Og skal man tro kaproningschef i Holstebro Roklub, Freddy Quist, så er der ingen grund til at hænge med hovedet.

- Du kan ikke komme igennem en karriere i topidræt, uden der vil være bump på vejen. Trine skal nok komme stærkt igen, det er jeg helt sikker på - og det bliver med sådan et brag, siger Freddy Quist.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce