Annonce
Navne

Holstebro-postbud har fast plads i landets største cykelløb

Holstebro-postbud Britta Clavilla er en fast del af staben af frivillige bag PostNord Danmark Rundt. PR Foto
Britta Clavilla har i en årrække været frivillig under PostNord Danmark Rundt, og i år er heller ingen undtagelse.

Holstebro: Mange borgere i Holstebro og omegn vil kende Britta Clavilla, der i flere end 20 år har sørget for, at posten kommer ud.

I dagene 21.-25. august må de dog kigge langt efter det smilende postbud, for hun har i stedet valgt at bruge tiden som frivillig hjælper under PostNord Danmark Rundt.

Britta har ikke helt styr på, hvor mange gange hun har været med i kulissen på den store cykelkaravane.

- Det bliver nok en fem-seks gange med pause ind imellem. Men jeg er virkelig glad for at være tilbage, for det er simpelthen så hyggeligt, og jeg nyder fællesskabet med de andre kolleger fra hele landet, siger hun.

Annonce

Gør det med glæde

Britta er en af cirka 30 PostNord-ansatte, der er frivillige under løbet, hvor flere end 1000 officials og hjælpere sørger for ting som opsætning af start- og målområder, sikkerhed, forplejning og kommunikation.

- Jeg har tidligere blandt andet solgt cykeltrøjer, sørget for billetkontrol og uddelt merchandise. De kan sætte mig til alt muligt, og jeg gør det med glæde, siger hun.

Det med det frivillige ligger til hende. Hun er aktiv i postklubben, bestyrelsen i 3F, Industrigruppen og udfører også bestyrelsesarbejde i den lokale idrætsklub.

Kan ikke sige nej

- Jeg er en af dem, der ikke kan sige nej, og da slet ikke til PostNord Danmark Rundt. Jeg kan blive helt høj af det, når vi først er i gang – også selvom det er nogle lange dage, siger Britta.

Britta Clavilla er fan af cykelsport, men er helt på det rene med, at hun ikke får set ret meget under turen rundt i Danmark.

- Men så får jeg så mange andre oplevelser. Vi bor tit på samme hotel som ryttere. Et år, hvor jeg ikke var helt vågen under morgenmaden, fik jeg sat mig ved samme bord som et professionelt hold, siger hun.

Nok er Britta Clavilla meget væk hjemmefra under løbet, men i år er der faktisk den fordel, at 2. etape starter i Holstebro.

Hun har derfor for længst sørget for, at venner og familie er på plads, når rytterne 23. august kører ud på den berygtede kongeetape med mål i Vejle.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce