Annonce
Sport

'Holstebro-modellen' er et enestående projekt: Fire år mere med skole-roning

Søren Madsen for lov til at fortsætte arbejdet med at forme fremtidens landsholdsroere gennem skoleronings-projektet i Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker.
Skoleroningsprojektet som Holstebro Roklub, Team Danmark, Holstebro Kommune og Dansk Forening for Rosport søsatte i 2015 har leveret så gode resultater, at projektet nu er blevet forlænget med fire år.
Annonce

Holstebro: Holstebro Roklub høster i disse år frugterne af det samarbejde, man i 2015 lancerede med skolerne i området takket være et velfungerende partnerskab med Dansk Forening for Rosport, Team Danmark og Holstebro Kommune.

Et projekt, hvor tidligere OL-bronzevinder Søren Madsen den 1. maj 2015 tiltrådte som ny skole- og talenttræner på fuld tid hos Holstebro Roklub, og hvor roklubben blev inviteret ind i skolernes klasselokaler i jagten på nye rotalenter. Siden har programmet, som i dag er kendt som 'Holstebro-modellen', leveret unge landsholdsroere på stribe og medaljer i spandevis.

Og derfor var parterne heller ikke i tvivl om, at projektet skal fortsætte i yderligere fire år.

- Det er et af de projekter, som jeg er meget stolt af, fordi det er ret enestående, at man finder sammen på den måde, både forbund, klub, Team Danmark og kommunen i forhold til at man ønsker at løfte sporten, fordi man ser at der muligheder for at højne niveauet og interessen for sporten [ …]. Det er en succeshistorie, som jeg meget gerne deler med mine kolleger i de andre kommuner, siger borgmester H.C. Østerby i en pressemeddelelse, hvor han også uddeler store roser til projektets tovholder:

- Søren fortjener stor ros, for han er ikke kun en dygtig rotræner, men også en dygtig pædagog og han har forstået at skabe en symbiose med de unge mennesker ikke kun til gavn for skolerne, men også miljøet i og omkring Holstebro Roklub.

Tankerne om en ny tilgang til talentrekruttering og talentmiljø går helt tilbage til 2006, hvor Holstebro Roklub og Dansk Forening for Rosport begyndte at føre samtaler om, hvordan fremtiden skulle se ud.

- Vi kunne alle se, at det kendte foreningsliv var på tilbagegang, og vi kunne se, at de lande, der havde succes havde et meget tæt samarbejde med uddannelsesinstitutioner. Vores DNA i Holstebro er kaproning og det ønskede vi at bevare. Vi ønskede at stræbe efter at bevare eliteroningen. Vi vil lave roning fra skoletiden ind til man eventuelt kan komme i betragtning til seniorlandsholdet og det er cirka en 8-10 års periode. Og det er årsagen til at kontakterne med skolerne kom op at stå, fortæller kaproningschef Freddy Quist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fastholder: - Jeg så ulven

Struer

Skur brændte ud

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce