Annonce
Navne

Holstebro-kvinde bliver ny forskningschef

Lene Mosegaard Søbjerg er ny forskningschef. Pressebillede

Haderslev/Aarhus/Holstebro: Lene Mosegaard Søbjerg, Aarhus, er ansat som ny forskningschef ved professionshøjskolen UC SYD. Hun afløser Keld Thorgaard, der har fået job som institutleder ved Aalborg Universitet.

Lene Mosegaard Søbjerg stammer fra Holstebro, hvor hun gik på Birkelundskolen og tog studentereksamen på Holstebro Gymnasium. Hendes forældre Egon Mosegaard Madsen og Jytte Bukbjerg Madsen bor i Holstebro.

Lene Mosegaard Søbjerg kommer fra en stilling som forsknings- og udviklingsleder ved VIA University College i Aarhus, hvor hun blandt andet har arbejdet tæt sammen med socialrådgiveruddannelserne i Holstebro og Aarhus

Hun har en ph.d. fra Statskundskab ved Aarhus Universitet, hvor hun også er uddannet cand. scient.pol. og har tidligere arbejdet som forsker inden for folkesundhed og kvalitetsudvikling i Region Midtjylland, og som ekstern lektor ved Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet, Professionshøjskolen Metropol og Forsvarsakademiet.

- Vi er midt i en god udvikling. hvor vi har sat professionerne og uddannelserne i fokus i forskningsstrategien. Det arbejde er Lene Mosegaard Søbjerg den rette til at videreføre og videreudvikle. Jeg glæder mig til samarbejdet, siger prorektor Alexander von Oettingen, UC SYD.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce