Annonce
Debat

Holstebro Kommune - et godt sted for børnefamilier?

Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læserbrev: På flyttilholstebro.dk står der: “Det er godt at være børnefamilie i Holstebro Kommune. Der er de trygge omgivelser.”

Nu ved jeg ikke hvornår det er skrevet, men jeg tænker at det snart skal laves om.

Dagligt hører man om børnefamilier, som er utilfredse og utrygge ved håndteringen af børnepasning i Holstebro Kommune. Familier, der bor nord for Vinderup, skal have deres børn passet i Mejdal, og folk ved Hornshøj skal til Skave. Da vi selv skulle vælge en plads til sønnen, var første prioritet et sted tæt på hjemmet, men også et sted hvor sønnen kunne komme til at følges med vennerne op i skoleårerne. Jeg tænker ikke, at folk fra Vinderup synes, at deres børn skal gå i skole helt ude i Mejdal, og derved får de ikke de trygge omgivelser blandt andet fra børnehave til skole.


På flyttilholstebro.dk står der: “Det er godt at være børnefamilie i Holstebro Kommune. Der er de trygge omgivelser.” Nu ved jeg ikke hvornår det er skrevet, men jeg tænker at det snart skal laves om.


Vi var heldige at få vores første valg til sønnen, men de familier, der ikke er så heldige, kan også risikere at børnene flyttes rundt flere gange for at komme tættere på hjemmet, og det kan ikke være trygt for nogle!

Når man så har fået en plads, kommer næste problem: Feriepasning.

I Holstebro Kommune er der fællespasning i ferierne, og det er lige meget, om der er corona eller ej. Derudover kan man også glemme alt om de trygge omgivelser, når ferien står for døren. Man kan som forældre ikke garanteres, at ens barn får et kendt ansigt med fra deres institution. Så ikke nok med at det er et helt fremmed sted, det er også helt fremmede voksne. Vi fik i sommeren 2020 at vide, at der ikke ville komme en voksen med fra vores søns institution, da der ikke var nok tilmeldte. Vi fik af pædagogerne at vide, at der var syv børn tilmeldt bare fra sønnens stue. Derudover var der også flere tilmeldte fra resten af huset, men ikke nok til, at det kunne udløse en voksen. Tog man så to kilometer længere væk til en anden institution, var der tilmeldt fire børn, og de fik to voksne med. Hvorfor er det ikke ens i kommunen?

Havde vores søn nu haft en diagnose, havde det udløst en voksen med det samme, fik vi at vide. Men min søn har også brug for tryghed. Også selvom han ikke har en diagnose. Jeg forstår ikke, hvorfor min søn uden diagnose, åbenbart er mindre værd end børn med én? Jeg forventer ikke, at der skal en voksen med til et barn, men der må komme nogle retningslinjer, så vi forældre kan få samme trygge omgivelser for vores børn, lige meget hvor i kommunen vi bor!

Udvalgsformand Torben Gudriksen mener også, at vi forældre jo ikke kan have brug for feriepasning, hvis det kommer an på, om der er en voksen med eller ej. Men jo, det kan vi godt. På mit arbejde er der rift om de uger, hvor der er feriepasning, også fordi det er der, hvor andre virksomheder har tvungen ferie, og jeg vil med glæde arbejde i de uger, hvis jeg ved at min søn vil have en kendt voksen med sig. Men når det er, som det er, så vil jeg da kæmpe for, at jeg kan holde fri i lukkeugerne.

Så ikke nok med at det er børnefamilierne, det går ud over, det er også virksomhederne, som skal have en umulig ferieplan til at gå op.

Kære Holstebro Kommune, I skal huske på, at det er en rød borgmester, vi har - sammen med en statsminister, som siger at hun er børnenes. Så hvis I vil blive ved med at sige, at det er godt at være børnefamilie i Holstebro Kommune, så skal I snart til at lytte til familierne og gøre noget!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce