Annonce
Holstebro

Holstebro i top 3: Stort nej tak til at flytte væk

Indbyggerne i Holstebro er meget loyale over for byen. Der er kun otte procent, der overvejer at flytte væk. Arkivfoto: Morten Stricker

Holstebro: Landets kommuner kæmper en indædt kamp om at fastholde og tiltrække borgere.

Holstebro Kommune har i mange år ligget på et lille plus, men Holstebro har ikke kunnet måle sig med de større østjyske byer, hvor der er større tilflytning.

Men Holstebro kan glæde sig over, at mange af byens indbyggere er meget loyale over for byen, og de har på ingen måde planer om at flytte fra byen. Det viser en undersøgelse fra analysevirksomheden Exometric.

Annonce

Holstebro Kommune er på tredjepladsen over de mest loyale indbyggere. 65 procent har ingen overvejelser om at flytte til andre steder i landet. Det er kun 8 procent, der overvejer at flytte væk. De seneste tal er fra 2018/2019.

Loyaliteten har været stigende i forhold til 2016/2017, hvor 56 procent på ingen måde overvejede at flytte fra Holstebro Kommune. Dengang var andelen af folk, der overvejede at flytte væk på 13 procent. Det er kun Læsø og Sønderborg, der har større loyalitet end Holstebro.

Ifølge direktør Nikolaj Pfeiffer fra Exometric bunder loyaliteten i de gode forhold, der er for borgerne i kommunen. Et godt lokalt miljø har stor betydning for, at borgere fastholdes i kommunen.

Struer Kommune kommer ind på en tiendeplads på samme liste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce