Annonce
Holstebro

Holstebro fuldender top ti over huskøb i Danmark

455 hushandler sendte Holstebro i top ti over den by med flest handler i 2018. Motorvejen er en del af forklaringen, mener ejendomsmægler. Foto: Ritzau/Scanpix, Simon Knudsen

Der var 455 familier, der i 2018 bosatte sig i Holstebro. Det sender kommunen i top ti over de mest populære steder at bosætte sig i Danmark. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk

HOLSTEBRO: Postnummer 7500 fuldender top ti over de postnumre i Danmark, hvor der i 2018 blev købt flest villaer og rækkehuse. I 2018 var der 455 familier, der købte bolig i Holstebro.

Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk, fortæller, at motorvejen kan være med til at få flere til at kigge i retning mod Holstebro, når de skal købe bolig. Derudover peger hun på, at Holstebros geografiske placering er med til at gøre byen attraktiv.

- En motorvej får ikke flyttet en boligkøber fra København til Vestjylland, men den kan betyde, at de boligkøbere, der i forvejen er på boligjagt i et bestemt område af landet, udvider deres søgeområde. Det vil i sidste ende betyde en større spredning i de områder, hvor man bosætter sig, siger hun i en pressemeddelelse.

Det er noget, man kan genkende ved Home i Holstebro. Her siger indehaver Rasmus Hjortkjær Jensen, at der er mange, der nævner motorvejen, når de kigger på huse i området.

- Motorvejen har haft den betydning, at det nu er meget lettere at bo i Holstebro og arbejde i Herning. Det er noget, der har stor betydning for folk, siger han.

Annonce

Her er der solgt flest boliger


  1. Horsens 839 bolighandler
  2. Silkeborg 773 bolighandler
  3. Roskilde 600 bolighandler
  4. Kolding 599 bolighandler
  5. Næstved 517 bolighandler
  6. Viborg 513 bolighandler
  7. Vejle 507 bolighandler
  8. Herning 495 bolighandler
  9. Fredericia 462 bolighandler
  10. Holstebro 455 bolighandler

Mere end motorvejen

Tallene viser, at antallet af købte huse er steget med 44 procent siden 2012. Ifølge Rasmus Hjortkjær Jensen har der været godt gang i boligsalget længe.

- Det er ikke, fordi der er kommet særligt gang i økonomien, men det har ikke knebet med hussalg for os, forklarer Rasmus Hjortkjær Jensen.

Han mener samtidig, at det har betydning for byen, at der bliver bygget nyt mange steder, og det er noget, der tiltaler kommende boligejere.

- Jeg tror også, at der er nogen, som flytter til Holstebro, fordi de måske kommer fra Struer eller Lemvig, men gerne vil have en lidt større by, men samtidig være i Vestjylland, siger han.

Holstebro er sammen med Viborg de eneste nye byer i top ti. De har erstattet Svendborg og Greve, der er gledet ud af top-10. Horsens er den by, hvor der har været flest bolighandler, mens Roskilde og Silkeborg fuldender top tre. I undersøgelsen fra Boligsiden.dk har man kun haft fokus på villaer og rækkehuse, mens at de store byer som Aarhus og København er delt ud på mange postnumre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce