Annonce
Holstebro

Holstebro fuldender top ti over huskøb i Danmark

455 hushandler sendte Holstebro i top ti over den by med flest handler i 2018. Motorvejen er en del af forklaringen, mener ejendomsmægler. Foto: Ritzau/Scanpix, Simon Knudsen

Der var 455 familier, der i 2018 bosatte sig i Holstebro. Det sender kommunen i top ti over de mest populære steder at bosætte sig i Danmark. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk

HOLSTEBRO: Postnummer 7500 fuldender top ti over de postnumre i Danmark, hvor der i 2018 blev købt flest villaer og rækkehuse. I 2018 var der 455 familier, der købte bolig i Holstebro.

Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk, fortæller, at motorvejen kan være med til at få flere til at kigge i retning mod Holstebro, når de skal købe bolig. Derudover peger hun på, at Holstebros geografiske placering er med til at gøre byen attraktiv.

- En motorvej får ikke flyttet en boligkøber fra København til Vestjylland, men den kan betyde, at de boligkøbere, der i forvejen er på boligjagt i et bestemt område af landet, udvider deres søgeområde. Det vil i sidste ende betyde en større spredning i de områder, hvor man bosætter sig, siger hun i en pressemeddelelse.

Det er noget, man kan genkende ved Home i Holstebro. Her siger indehaver Rasmus Hjortkjær Jensen, at der er mange, der nævner motorvejen, når de kigger på huse i området.

- Motorvejen har haft den betydning, at det nu er meget lettere at bo i Holstebro og arbejde i Herning. Det er noget, der har stor betydning for folk, siger han.

Her er der solgt flest boliger


  1. Horsens 839 bolighandler
  2. Silkeborg 773 bolighandler
  3. Roskilde 600 bolighandler
  4. Kolding 599 bolighandler
  5. Næstved 517 bolighandler
  6. Viborg 513 bolighandler
  7. Vejle 507 bolighandler
  8. Herning 495 bolighandler
  9. Fredericia 462 bolighandler
  10. Holstebro 455 bolighandler

Mere end motorvejen

Tallene viser, at antallet af købte huse er steget med 44 procent siden 2012. Ifølge Rasmus Hjortkjær Jensen har der været godt gang i boligsalget længe.

- Det er ikke, fordi der er kommet særligt gang i økonomien, men det har ikke knebet med hussalg for os, forklarer Rasmus Hjortkjær Jensen.

Han mener samtidig, at det har betydning for byen, at der bliver bygget nyt mange steder, og det er noget, der tiltaler kommende boligejere.

- Jeg tror også, at der er nogen, som flytter til Holstebro, fordi de måske kommer fra Struer eller Lemvig, men gerne vil have en lidt større by, men samtidig være i Vestjylland, siger han.

Holstebro er sammen med Viborg de eneste nye byer i top ti. De har erstattet Svendborg og Greve, der er gledet ud af top-10. Horsens er den by, hvor der har været flest bolighandler, mens Roskilde og Silkeborg fuldender top tre. I undersøgelsen fra Boligsiden.dk har man kun haft fokus på villaer og rækkehuse, mens at de store byer som Aarhus og København er delt ud på mange postnumre.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce