Annonce
Holstebro

Holstebro-firmas opfindelse giver ordre fra Carlsberg

I forbindelse med ombygningen af Carlsbergs bryggeri i Fredericia sender Holstebro-firmaet, Hydract, hundredvis af én særlig type ventil til den danske øl-gigant. Foto: Holstebro Pressen
Hydract har opfundet en ny type ventil, som virksomheden fra Holstebro nu sender hundredvis af til Carlsberg i Fredericia. Får Hydract én procent af markedet for ventiler i fødevareindustrien, vil det give en omsætning på et trecifret millionbeløb, pointerer direktør Peter Espersen.
Annonce

Holstebro: Mange ventiler i procesanlæg drives af trykluft, men det kan gøres endnu bedre med vand.


Arbejdet har udviklet sig til meget mere, end vi troede, da vi gik i gang i 2007.

Peter Espersen, direktør


Det er den opfindelse, der har skabt grundlaget for virksomheden, Hydract, i Holstebro. Efter adskillige års arbejde med udvikling går Hydract nu i gang med en større egentlig produktion.

Inden jul skal der nemlig leveres flere hundrede ventiler til en ombygning af Carlsbergs bryggeri i Fredericia.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Den nye type ventil arbejder ifølge specifikationerne mere præcist og pålidelig end de luftdrevne. Den kan bruges på mejerier, juicefabrikker, i medicinalindustrien og flere andre steder.

- Arbejdet har udviklet sig til meget mere, end vi troede, da vi gik i gang i 2007, siger Peter Espersen, der er direktør og ingeniør i Hydract.

- Hvis vi kan få bare én procent af markedet for ventiler i fødevareindustrien, så er det en omsætning på et trecifret millionbeløb, fortsætter han.

Annonce

Bliver i byen

Interessen for virksomheden er vokset, og ifølge pressemeddelelsen har Hydract tiltrukket sig opmærksomhed fra en lang række kommuner.

Men 57-årige Peter Espersen er fast besluttet på, at Hydract skal forblive i Holstebro, hvor han selv er vokset op.

Hydract skal ingen steder, slår direktør Peter Espersen fast. - Vi har otte til ni kilometer til motorvejen, og der er mange højtuddannede i Vestjylland. Vi skal nok skaffe den ingeniør- og procesviden, vi har brug for, siger han. Foto: Holstebro Pressen

Han har netop lukket et ingeniørkontor for at trække ressourcerne til det vestjyske.

- Vi har otte til ni kilometer til motorvejen, og der er mange højtuddannede i Vestjylland. Vi skal nok skaffe den ingeniør- og procesviden, vi har brug for, siger Peter Espersen.

Hydract beskæftiger foreløbigt ti personer med eksempelvis samling og test af ventiler.

Komponenterne, som Hydract bruger, leveres blandt andet af Maskinfabrikken OJM, der holder til i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce