Annonce
Holstebro

Holstebro er igen 'brysternes by'

Kampagnen Lyserød Lørdag er en landsdækkende indsamling. Men ingen er i nærheden af at samle flere penge ind end Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro blev igen den by, der samlede flest penge ind til Lyserød Lørdag i oktober. Beløbet blev på 542.012 kroner, hvilket ingen andre byer er i nærheden af at kunne præstere.

Holstebro: Der findes mange initiativer og ideer, der skal være med til at samle penge ind i kampen mod kræft.

Brystkræft rammer stadig alt for mange kvinder. Men der findes mange indsamlinger, hvor pengene går til forskning i sygdommen.

Kampagnen "Støt Brysterne" er en landsdækkende kampagne under Kræftens Bekæmpelse, hvor en af aktiviteterne er Lyserød Lørdag i starten af oktober.

Og her er Holstebro med helt i front. Sådan har det været i flere år i træk, og 2019 blev ingen undtagelse.

For femte år i træk blev Holstebro den by, hvor der blev samlet flest penge ind.

I år endte det samlede beløb på 542.012 kroner. Det samlede beløb på landsplan blev rekordhøjt på 5,2 millioner kroner. De nærmeste forfølgere til Holstebro var Hvide Sande og Aalborg, men de var mere end 200.000 kroner fra Holstebro. Holstebro leverede mere end 10 procent af de indsamlede midler.

Målet var at runde den halve million kroner, og det lykkedes igen.

En række af byens virksomheder bakkede op om arrangementet. Det var lige fra Enghavens Pølser til STS Biler. TTH Holstebro og flere andre klubber var også med til at spæde i kassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Endnu en stor cykelfest i Struer

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce