Annonce
Sport

Holstebro-duo i semifinalen ved U19-VM

Ro-talenterne Tobias Bork Kristensen (til venstre) og Casper Lindballe vandt EM sølv i maj. En præstation, de håber at kunne kopiere ved denne uges U19-verdensmesterskaber i Tokyo. Foto: Johan Gadegaard

Tokyo: Meget tidligt onsdag morgen, faktisk midt på natten dansk tid på grund af tidsforskellen, roede Tobias Bork Kristensen og Casper Lindballe fra Holstebro Roklub indledende heat ved U19-VM i Tokyo.

Og Holstebro-duoen, der i maj vandt sølv ved junior-EM, beviste igen,, at de har mere fart i båden end de fleste jævnaldrene. Casper Lindballe og Tobias Bork Kristensen blev nummer to i deres indledende løb og rykker derfor videre til A/B semifinalen.

U19-VM bliver brugt som en prøveballon på næste års olympiske lege i den japanske hovedstad, hvilket betyder, at der bliver roet på det spritnye og topmoderne roanlæg midt i Tokyo-bugten. Det betyder også, at der er lidt mere udenomsstøj end ved et normalt ungdoms-verdensmesterskab, da drengene også skal tackle det omfattende sikkerheds- og kontrolopbud på regattaanlægget, der ligeledes bliver testet i den store generalprøve på OL-anlægget.

16-årige Tobias Bork Kristensen og 17-årige Casper Lindballe har roet sammen siden i vinter.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce