Annonce
Sport

Holstebro-duo i semifinalen ved U19-VM

Ro-talenterne Tobias Bork Kristensen (til venstre) og Casper Lindballe vandt EM sølv i maj. En præstation, de håber at kunne kopiere ved denne uges U19-verdensmesterskaber i Tokyo. Foto: Johan Gadegaard

Tokyo: Meget tidligt onsdag morgen, faktisk midt på natten dansk tid på grund af tidsforskellen, roede Tobias Bork Kristensen og Casper Lindballe fra Holstebro Roklub indledende heat ved U19-VM i Tokyo.

Og Holstebro-duoen, der i maj vandt sølv ved junior-EM, beviste igen,, at de har mere fart i båden end de fleste jævnaldrene. Casper Lindballe og Tobias Bork Kristensen blev nummer to i deres indledende løb og rykker derfor videre til A/B semifinalen.

U19-VM bliver brugt som en prøveballon på næste års olympiske lege i den japanske hovedstad, hvilket betyder, at der bliver roet på det spritnye og topmoderne roanlæg midt i Tokyo-bugten. Det betyder også, at der er lidt mere udenomsstøj end ved et normalt ungdoms-verdensmesterskab, da drengene også skal tackle det omfattende sikkerheds- og kontrolopbud på regattaanlægget, der ligeledes bliver testet i den store generalprøve på OL-anlægget.

16-årige Tobias Bork Kristensen og 17-årige Casper Lindballe har roet sammen siden i vinter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce