Annonce
Sport

Holstebro-dominans ved DM på hjemmebane: Guldet bliver på kasernen

- Det her er min kaserne, jeg har tjent her i ni år og har for nylig købt hus i Holstebro sammen med min kone, så det er fedt at vinde her. Det har været et af mine sæsonmål, og jeg er glad for, at det lykkedes, fortæller Nickolaj Jensby Nørrelykke. Foto: Morten Stricker
Sara, Nickolaj og Johanne viste VM-form og tog pænt for sig af medaljerne ved DM i militær femkamp, der blev afviklet på atleternes hjemmebane på kaserne-området i Holstebro. I det hele taget var atleterne fra Jydske Dragonregiments Idrætsforening en smule grådige ved årets mesterskaber.

Holstebro: Klokken 14.01 torsdag eftermiddag krydsede Nickolaj Jensby Nørrelykke målstregen på Jydske Dragonregiments idrætsanlæg og kastede sig i græsset.

Træt, glad og pumpet for energi, men også som danmarksmester i militær femkamp for andet år i træk. Og som den femte guldvinder fra JDR ud af fem mulige klasser ved årets DM på hjemmebane, hvor de lokale atleter altså viste sig som nogle alt andet end gavmilde værter.

- Det her er min kaserne, jeg har tjent her i ni år og har for nylig købt hus i Holstebro sammen med min kone, så det er fedt at vinde her. Det har været et af mine sæsonmål, og jeg er glad for, at det lykkedes, fortæller Nickolaj Jensby Nørrelykke.

Sergentens DM-sejr så uhyre sikker ud, og det kunne han takke sig selv for efter et DM, hvor vestjyden har leveret stabilt i alle konkurrencer.

- Stabilitet er nøglen, hvis man skal være med i toppen, og det her er bare et kæmpe selvtillidsboost før VM. Nu glæder jeg mig kun endnu mere til at skulle til Kina om fire uger, forklarer Nickolaj Jensby Nørrelykke.

Annonce

DM i militær femkamp

Udvalgte resultater fra DM i militær femkamp 2019 på Jydske Dragonregiments kaserne i Holstebro.

Kvinder, senior:

1. Sara Hjalager (JDRI), 2. Sofie Dideriksen (IVG), 3. Johanne Tolstrup (JDRI)

Kvinder, åben klasse førstegangs:

1. Dianna Au (JDRI)

Mænd, senior:

1. Nickolaj Jensby Nørrelykke (JDRI), 2. Nadim Yehia (BVI), 3. Jonas Lemvig (SLGI)

Mænd, oldboys:

1. Peter Emtekjær (JDRI), 2. Jes Mose Jensen (AKIF)

Mænd, åben klasse førstegangs:

1. Lasse Stuhr Lundstrøm (JDRI), 2. Gustav Westerling Larsen (JDRI)

Guldet skiftede hænder

Verdensmester Sara Hjalager var endnu mere suveræn hos kvinderne, hvor den 29-årige Idom-pige i sikker stil løb sin fjerde DM-titel hjem. Og med et pointtal tæt på den magiske grænse på 5400 point, som hun sidste år blev den første dansker nogensinde til at bryde gennem.

- At jeg kan levere så godt og stabilt med en måned endnu inden VM og på en rigtig svær løberute, hvilket kostede mig 45 sekunder i forhold til min sejr i Østrig, er jeg super tilfreds med, siger Sara Hjalager.

Dermed føler hun også, at hun er på vej mod et nyt topresultat ved verdensmesterskabet.

- Kan jeg holde det her niveau, så er jeg også med i toppen ved VM. Jeg har kun én gang været over 5400 point, men jeg håber at kunne gøre det igen ved VM, og så må vi se, om det er nok til at vinde igen, fortæller Sara Hjalager.

Ind på tredjepladsen, men i en ny banerekord på terrænløbet, kom endnu en JDR-atlet i skikkelse af 24-årige Johanne Tolstrup, der godt nok kommer fra Odense, men også stiller op for kasernen i Holstebro.

- Jeg var godt nok forsvarende danmarksmester, men hvad skal man gøre, når verdensmesteren så vælger at stille op i år? Samtidigt var både min skydning og granatkast helt ude i skoven i år, så det er okay med en tredjeplads, konstaterer Johanne Tolstrup.

Ugæstfrie værter

Faktisk endte de lokale atleter med at tage guldmedaljer i alle fem klasser ved årets DM, så gæstfriheden var så som så.

I de åbne klasser for førstegangsdeltagere gik guldet til henholdsvis menig Dianna Au og menig Lasse Stuhr Lundstrøm, begge fra JDR. Sidst men ikke mindst løb Peter Emtekjær med guldet i oldboys-klassen.

Endnu en medalje til samlingen for den 66-årige militære femkæmper, der over en 40-årig karriere i sporten har vundet så mange DM-medaljer, at han faktisk ikke længere kan huske antallet.

- Det må være et sted over 20, det er blevet til efterhånden, konstaterer Peter Emtekjær.

Den afgående danmarksmester Johanne Tolstrup med en stor lykønsknings-krammer til den nye, Sara Hjalager. Om en måned skal begge JDR-piger repræsentere Danmark ved VM i Kina. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce